Denizli Haber - Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik,  2007-2014 başkanlık döneminde başlattığı sokak sağlıklaştırması ve restorasyon uygulamalarıyla ilçenin tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra manevi değerlerine de sahip çıkmaya devam ediyor. 

Başkan Şevik, MHP İlçe Başkanı İbrahim Aksüt, BBP İlçe Başkanı Fevzi Mercan, Yenicekent Belediye Meclis Üyesi Veli Tokdemir ve birim amirleriyle birlikte, Yenicekent Mahallesi’nde bulunan ve bölgeyi fetheden Beylikler Dönemi komutanlarından birine ait olduğu tahmin edilen Emir Sultan Türbesi’ni ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi aldı.  Emir Sultan Türbesi’ni restore ederek yeniden ziyarete açmak istediklerini belirten Başkan Şevik, “Burası, bölgemizde sayıları çok az olan Selçuklu dönemine ait yapılardan biri.  Bölgeyi fetheden Selçuklu komutanlarından birine ait olduğu bilinen Emir Sultan Türbesi, İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 1999 yılında tescillenerek koruma altına alındı. Uzun zamandan beri bakım yapılmadığı için oldukça yıpranan Türbe’nin restorasyon projesini hazırladık.  En kısa zamanda Aydın Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kuruluna sunacağız. Kabul edilmesi halinde restorasyon çalışmaları başlanacak” dedi.

18.YÜZYILA AİT MEZARLAR BULUNDU

Yapılan çalışmalarla Türbe’nin manevi havasını bozmayacak ve içerisinde dönemin ekonomisi, ticaretiyle ilgili olduğu belirlenen yazılar ve şekillerin de korunarak restore edileceğini açıklayan Başkan Şevik, “Belediyemiz tarafından Denizli Müze Müdürlüğü’nün kontrollüğünde arkeolojik kazı çalışmaları yapıldı. Kazı çalışmalarında 18.yüzyıla ait 30 adet Müslüman mezarı bulundu. 30 mezar ve Türbenin manevi havası korunarak hazırladığımız proje içerisinde, rekreasyon alanı da bulunuyor. Türbenin çevresinde yapılacak peyzaj çalışması ile burası, Buldan ve bölge turizmi için önemli bir destinasyon alanı olacak” diye konuştu.

Editör: Tahir Aygün