Denizli Haber - Buldan Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşku ile kutlanması için çeşitli etkinlikler planlandı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği ve demokrasimizin sembolü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. Yılı Buldan’da çocuklara özel etkinliklerle kutlanacak.

Buldan Kaymakamlığı tarafından hazırlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104.Yıl Dönümünü Kutlama Programı, 23 Nisan Salı günü sabah saat 09.30’da Alanyazı Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen Çelenk Sunma töreni ile başlayacak. Ardından Ahmet Terzioğlu İlkokulu Müdürlüğü koordinesinde hazırlanan program saat 10.00’da İlçe Stadyumunda gerçekleştirilecek.

ÇOCUKLAR 23 NİSAN’I DOYASIYA YAŞACAK

Buldan Belediyesi tarafından tüm etkinliklerin ücretsiz olarak düzenleneceği Çocuk Şenliği, 22 Nisan Pazartesi günü başlayacak. İki gün devam edecek olan etkinliklerle çocuklar eğlenceye doyacak. 22 Nisan Pazartesi günü saat 11.00’de Buldan Belediye Meclisi özel oturum gerçekleştirecek.  Başkan Mehmet Ali Orpak makam koltuğunu, Belediye Meclis üyeleri ise meclisteki sandalyelerini çocuklara bırakacak. Çocuk Meclisi toplantısının ardından, Saat 17.00’de Ekinci Halı Saha’da Buldan Belediye Spor Altyapı U12 takımı ile Meclisi Üyeleri gösteri maçı gerçekleştirecek.

23 Nisan Salı günü ise Buldan Belediyesi Habip Çamlıyer Konservatuvarı ve Kültür Evi resim bölümü öğrencileri yaptıkları çalışmaları, Buldan Belediyesi hizmet binasının zemin katında sergileyecek. Miniklerin resim sergisi saat 09.00’dan 21.00’e kadar gezilebilecek.

Tapusuz köyde 57 yıl sonra gelen mülkiyet sevinci Tapusuz köyde 57 yıl sonra gelen mülkiyet sevinci

 Buldan Belediyesinin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği Çocuk Şenliği ise saat 19.30’da, yüz boyama, palyaço gösterisi ve pamuk şeker ikramı ile başlayacak.  Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen Çocuk Şenliği etkinliği, Belediye Konservatuvar öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisi, 23 nisan konulu  sinevizyon gösterisi ile devam edecek.  Sürpriz etkinliklerin de yer alacağı Çocuk Şenliği ile Buldanlı çocuklar, bayram coşkusunu doyasıya yaşayacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Buldanlı çocukları,  aileleriyle birlikte bayramı yaşatabilmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini açıklayan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, “23 Nisan’da çocuklarımıza bayram coşkusunu yaşatabilmek için bir dizi etkinlik düzenleyeceğiz. Tüm çocukları etkinliklerimize bekliyoruz” dedi.

Editör: Tahir Aygün