Denizli Haber -  Belediye Başkanı Mustafa Şevik, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı nezdinde yaptığımız girişimler sonucunda 126 adet sosyal konutun kaba inşaatı tamamlanmak üzere. TOKİ Başkanlığı işbirliğiyle dar ve orta gelirli vatandaşlarımız için yaşanabilir, yeni yaşam alanları inşa ediliyoruz. Sosyal konutların ilk etabını 2011-2012 yıllarında tamamlayarak 112 vatandaşımıza ev sahibi yapmıştık.   Bu yıl da 126 vatandaşımızı daha ev sahibi yapmak için başlattığımız girişimler sonuç verdi ve 2. Etap TOKİ Sosyal Konut Projesinin konutlarımız bitmek üzere. Konutlar önümüzdeki yaz ayında inşallah hak sahiplerine teslim edilecek" dedi.

Yeni Mahallede nisan ayında inşaatına başlanan ve 8 bloktan oluştuğunu belirten Başkan Şevik,  TOKİ Sosyal konutları, 78 adet 2+1, 48 adet 3+1 olmak üzere toplam 126 adet Konut, 2 adet kapıcı dairesi ile 85 araçlık otoparktan oluştuğunu söyledi. Başkan Şevik, “Geçtiğimiz Ocak ayında kura çekilişi ile hak sahipleri tespit edilen TOKİ konutlarının inşaatına nisan ayında başlanmıştı. Yüklenici firma Doruk İnşaat yetkililerinden aldığımız bilgiye göre konutların kaba inşaatı bitmek üzere. Haziran ayında geçici kabulleri yapılarak hak sahiplerine teslim edilecek. Ev hayali kuran vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN’DAN 3. VE 4. ETAP SOSYAL KONUT MÜJDESİ

Belediye Başkanı Mustafa Şevik, 3. Etap TOKİ Konutlarının Yenicekent Mahallesine yapılması için başlattıkları girişimlerin devam ederken Buldan Bölmekaya Mahallesi Kurudere Mevkii’ne de 4. Etap konutların yapılacağının müjdesini verdi. Başkan Şevik, “Yenicekent Mahallemize yapacağımız sosyal konutların yer tespitini gerçekleştirdik. Yenicekent Mahallemizde Menderes Caddesi Elekçukuru Mevkiinde Belediyemize ait 43 bin 657 metrekarelik arsayı TOKİ’ye tahsis edilerek dar gelirli vatandaşlarımızın kira öder gibi ev sahibi yapacağız. Ayrıca 4. Etap konutların da ilçemiz Bölmekaya Kurudere Mevkii’nde yapılması için çalışma başlattık. Yer tespiti için çalışmalarımız devam ediyor.  3. ve 4. Etap TOKİ konutlarının aynı dönemde yapılması planlanıyor. TOKİ’nin ilçemize kazandırılmasında emeği olan tüm yöneticilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Çocuklar, Orpak’tan Park İstedi Çocuklar, Orpak’tan Park İstedi

Editör: Tahir Aygün