Denizli Haber - Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Şevik mesajında,  sahip olduğu tarih ve kültürel zenginliğinin yanı sıra doğal güzellikleri ve yeşiliyle adından söz ettiren Buldan’da mevcut yeşil alanları korumak ve yaygınlaştırmak için gayret gösterdiklerini söyledi.

Covid-19 salgının ortaya çıkmasıyla birlikte doğanın ne kadar önemli olduğunun yeniden hatırlandığını vurgulayan Başkan Şevik, “Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün yoğun çalışmalarıyla yeşil alanlarımızı ilçe genelinde yaygınlaştırarak her sokağımızı, her mahallemizi yeşile bürümek için gayret gösteriyoruz. İlçe genelinde irili ufaklı 37 parkımız mevcut.  Yenicekent Mahallemizdeki yaklaşık 6 bin metrekarelik Cumhuriyet Parkı ve Festival alnında başlattığımız peyzaj ve bakım çalışmasının yanı sıra Yunus Emre Parkı, Alparslan Türkeş Parkı ve Sanayi Parkı gibi yeni park ve yeşil alanları Buldan’a kazandırıyoruz” dedi.

Daha yaşanılabilir bir Buldan için çalışmalarının devam edeceğini vurgulayan Başkan Şevik,  mesajında şu  ifadelere yer verdi: “Çevreyi korumaya yönelik attığımız her adımın ve gösterdiğimiz her hassasiyetin gelecek nesillerimize daha güzel ve yaşanabilir bir dünya bırakacağını unutmayalım. 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü  Kutlu olsun.”

Editör: TE Bilişim