Birleşmiş Milletler Örgütü 1972 yılında 133 ülkenin katılımı ile düzenlediği zirvede, 5 Haziran tarihinin “Dünya Çevre Günü” olmasını oy birliği ile kabul etti. O tarihten bu yana çevre sorunlarına kamuoyunun dikkatini çekmek, halkın katılımını geliştirmek ve politik ilgiyi arttırmak üzere dünya genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Belediye olarak çevre konusunda farkındalık oluşturma ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Buldan bırakabilmek adına çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

SIFIR ATIK PROJEMİZ HAZIR

Sıfır Atık Projesinin hayata geçirilmesi için yaklaşık 1 milyon 400 bin TL’lik alt yapı projesinin hazır olduğunu belirten Başkan Şevik, en kısa sürede 839 bin 88 metrekarelik alanda Katı Atık Geri Dönüşüm tesisinin faaliyete geçeceğini açıkladı. Başkan Şevik, “Bir taraftan Belediyemizin Geri Dönüşüm alt yapı çalışmaları devam ederken, diğer taraftan da vatandaşlarımızı geri dönüşüm ve sıfır atık konusunda bilinçlendirmek istiyoruz. Sıfır Atık Projesi Buldan da ivme kazandı. Buldan Kaymakamlığı başta olmak üzere bu konuda gayet özverili çalışıyorlar. Ben inanıyorum ki Sıfır Atık Projesi ile çok başarılı olacağız önümüzde ki birkaç ay içinde Projenin meyvelerini toplayacağız” dedi.

VAHŞİ DEPOLAMA BİTTİ

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde hizmeti giren Buldan-Güney Katı Atık Aktarma İstasyonu ile ilçede katı atığın vahşi depolanmasının önüne geçildiğini vurgulayan Başkan Şevik, yatırımlarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür etti.

“DAHA YEŞİL BULDAN İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Buldan’ın ilçe merkezi ve mahallelerinde irili ufaklı toplam 37 park ve yeşil alana sahip olduğunu belirten Başkan Şevik, açıklamasına şöyle devam etti:

“ Girne Mevkii’nde heyelan bölgesi yeşil alan ve dinlenme parkı olarak düzenleyeceğiz. Ayrıca Topdamı Mevkii’ne yeni düzenlemeyle modern çizgilere sahip, kale siluetinde, kültürümüzü yansıtan geniş bir dinlenme parkı projelerimiz hazır. Siyaset adamı Merhum Alparslan Türkeş’in adını vereceğimiz park ise önümüzdeki Temmuz gibi tamamlanarak hizmete girecek.

Çocuklarımızın, daha yeşil, daha temiz doğal bir çevrede daha mutlu ve huzurlu yaşadığı bir geleceği hep birlikte kuracağız. 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve 5-11 Haziran Çevre Koruma Haftası kutlu olsun.”

Editör: TE Bilişim