Denizli Haber - Buldan Belediyesi, mevcut parkları baştan ayağı yenileyerek ilçeye yeni parklar kazandırmaya devam ediyor.  2007-2014 yıllarında, ilçe merkezinde vatandaşların nefes alabileceği Talat Tarakçı, Nuri Akın, Toplu Konut ve Gölbaşı Parkı gibi irili ufaklı 27 adet parkı Buldan’a kazandıran Belediye Başkanı Mustafa Şevik,  yeni döneminde de yeşil alan ve park projelerini hayata geçirmek için kolları sıvadı.

Buldanlıların daha temiz, daha yeşil ve ferah bir ortamda vakit geçirmeleri için mevcut parkları yeniden düzenleyen Başkan Şevik,  yeni park projelerini de hayata geçirerek, kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmayı hedefliyor.  Yenicekent Mahallesi’ndeki Cumhuriyet Parkı ve Festival Alanı’ndaki,  peyzaj çalışmasının son hızla devam ettiğini açıklayan Başkan Şevik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Cumhuriyetin 100. yılına girerken 81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi” projesi kapsamında Buldan’a da en kısa zamanda Millet Bahçesi kazandırılacağını söyledi.  Başkan Şevik, “Gölbaşı Mahallemizdeki,  yaklaşık 2 bin 700 metrekarelik Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nin Millet Bahçesi olarak yeniden düzenleyeceğiz. Buldanlıların keyifli vakit geçirebileceği Millet Bahçesi’nde, oyun grupları ve sosyal tesis de olacak” dedi.

“YEŞİL ALANLARIN KIYMETİNİ ANLADIK”

Özellikle pandemi sürecinde yeşil alanların kıymetinin daha iyi anlaşıldığını belirten Başkan Şevik, " Türkiye ve tüm dünya ülkelerini etkisi altına Covid-19 salgını sürecinde hepimiz anladık ki, yeşil alanlar çok kıymetli, çok değerli. Bu nedenle yeşil alanlarımızı artırmaya daha çok gayret göstereceğiz” diye konuştu.

Bir taraftan Duran Çeşmesi Mevkiindeki Alparslan Türkeş Parkı’nın ardından, başlattığı Yenicekent Cumhuriyet Parkı Peyzaj çalışmasına hızla devam eden Buldan Belediyesi,  gençlerin hem hoşça vakit geçirebileceği hem de kitap okuyup, ders çalışabilecekleri, kapalı ve yeşil alandan oluşan Kitap Kafe inşaatını tamamlamak için çalışıyor. Kitap Kafe’nin en kısa zamanda gençlerin hizmetine sunacaklarını belirten Başkan Şevik, önümüzdeki günlerde Topdamı,  Vakıf ve Girne Parkında da çalışma başlatılacağının müjdesini verdi.

Editör: TE Bilişim