Başkan Şevik yapılan yalan haberlerle ilgili olarak yaptığı yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında şunlara değindi; “

Bilindiği üzere, Koronavirüs salgınının tüm dünyayı ve ülkemizi yaygın olarak tehdit etmeye başladığı 10 Mart 2020 tarihi itibariyle devletimiz ulusal düzeyde bir dizi önlem aldı. Bu önlemler henüz tamamlanmamış olup, gelişmelere göre her gün yenisi eklenmektedir. Virüs tehlikesi ortadan kalkana kadar da devam edeceği muhakkaktır. Başta Cumhurbaşkanımız ve hükümet kurumunu oluşturan bakanlıklarımız olmak üzere devletin tüm imkanları seferber edilmiş durumdadır.

Bütün bunlara paralel olarak Denizli çapında yürütülen koronavirüs önlemleri, Buldan ilçemizde de aynı duyarlılıkla devam etmektedir.

Ancak, ibretle izliyoruz ki ilçemiz adına kamuoyunu bilgilendirmek iddiası taşıyanların, belediyemiz ile ilgili olarak yaptıkları bazı karşıt haberler, insaf ve izan yoksunluğunu sergilemeyi kendilerine pek yakıştırmaktadırlar. Haber diye yapılanlar bırakın belediye hizmetlerinin değerini ölçmeyi, sağlığını yitirmeyi göze alarak her gün sayısız saatler ilçe halkı için mesai harcamayı göze alan personelimizin özverisini ve emeğini hiçe sayacak sorumsuzca yalan bilgi yaymayı marifet saymaktadırlar.

Yaptıkları haberde, “Bütün belediyeler vatandaşına dezenfaktan malzemeleri, eldiven, kolonya ve maske dağıtırken Buldan Belediyesinin çıkardığı gazeteyi dağıtması komik olduğu kadar üzücüdür.” diyorlar.

Böyle bir haber yapmak ve vatandaşın bunu komik bulduğunu söylemek, en hafif deyimle abesle iştigaldir. Bu vurguyla, bizim hiçbir şeyi umursamadan gazete dağıttığımız iddia ediliyor. Oysa okumak, gazete takip etmek gibi kültür etkinlikleri, bu günlerde en az diğer ihtiyaçlar kadar belediyemizin üzerine düşen başka bir görevdir.

Sağduyulu her vatandaş biliyor ki maske, dezenfektan malzemesi, kolonya ve eldiven dağıtmak tedbir amaçlı önemli olsa da, asıl önemli olan vatandaşlarımız için sağlıklı bir yaşam imkanı sağlamaktır. Belediyemiz, diğer kurumlarla işbirliği içinde bu temel kurala uygun davranmıştır. Vatandaşa hizmet eden bütün kurumlara ve kurumların birimlerinin ihtiyaçlarını karşılamıştır, karşılamaya devam etmektedir.

Asıl olan vatandaşın evde kalmasıdır. Onu evde tutacak olan şeylerden biri temel ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. Davul zurna çalar gibi duyuru yaparak maske dağıtmak, yerine göre insanları sokağa çıkmaya davet etmek anlamı taşıyabilir. Unutulmasın ki, ihtiyacı olan vatandaşın Belediyemizden olduğu gibi, e-devlet üzerinden de maske edinmesi imkanı sağlanmıştır.

Ayrıca Belediyemizin maske, eldiven gibi en temel ihtiyaçları, haberi yayınlayanın ihtiyaçtan saymadığı gazetemizin bedeli ile karşılanmasına ihtiyaç yoktur. İlçe halkımızın asgari ihtiyacı olması muhtemel oranda maske, eldiven ve dezenfektan, her an acil ihtiyacı karşılamak üzere ihtiyaten saklanmaktadır. Gazeteyi ihtiyaçtan saymayanların birkaç gün önce aynı adla ve aynı logo ile gazete dağıtmış olmasının da ne kadar komik kaçtığını dile getirmeye bilmem gerek var mıdır?

Belediyemizin yaptığı hizmetlere karşı neredeyse nefret düzeyinde alerjisi bulunanların, vatandaş adına konuşma hakkı olamaz. Bu Belediye Başkanı ve meclisini Buldan halkı seçmiştir ve onların seçtiği kurumu karalamak için her fırsatı değerlendirme peşine düşenler, hüsrana uğramaya mahkumdur.

Sevgili hemşehrilerim,

Buldan Belediyesi olarak, başta Belediye Başkanı sıfatıyla bendeniz olmak üzere 10 Mart itibariyle, ilgili tüm personelimizin özverisiyle başladığımız ilçe düzeyindeki çalışmalarımızı, aralıksız olarak yaklaşık bir aydan beri sürdürmekteyiz. Yaptığımız bu çalışmalar sadece ilçe merkezi ile sınırlı kalmamış olup, (eskiden köy statüsünde olan) tüm mahallelerimizde ve Yenicekent beldemizde devam etmiştir.

Buldan Belediyesi olarak İlçe Kaymakamlığı, Jandarma Komutanlığı ve Denizli İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı ilçe sağlık birimleri ile koordinasyon içinde gerçekleşen bu çalışmalarımız boyunca Belediye Zabıtası ve Temizlik görevlilerimiz, olağanüstü bir gönüllülük içinde çalışmıştır. Adı geçen kurumlarımızın zaruri ihtiyacı olan maske, eldiven ve temizlik araç-gereçleri belediyemiz tarafından temin edilerek kurumsal dayanışma yoluyla uyumlu bir etkinlik gerçekleşmesine imkan sağlanmıştır.

İlçemiz merkezi ve köylerimizde baştan sona dezenfektan çalışmaları yapılmış, giriş çıkışlarda yapılan kontroller kesintisiz olarak sürmüş, ilçe giriş-çıkışlarında araçlara dezenfektan yapılmıştır.

Buldan’ın Sarıgöl-Güney yönünden girişi erken dönemde kapatılarak olası hastalık taşınması önlenmiş, kontrolsüzlüğün önüne geçilmiştir. Aynı bölgelerde kurulan güvenlik çadırlarıyla personelimizin daha verimli hizmet üretmesi sağlanmıştır.

Buldan pazarı kapatılmıştır. Her hafta perşembe günü kurulan ve çevre il ve ilçelerden yoğun ilgi gören Buldan pazarı ile cuma günleri kurulan Yenicekent pazarı kapatılmıştır. Vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için Buldanlı 15 esnafın, Zabıta Müdürlüğünün belirlediği noktalarda haftanın 7 günü tezgah açmaları sağlanmıştır. Esnafın hizmeti süresince sağlık önlemi için gereken eldiven ve maske dahil tüm teçhizat ve gereçler belediyemiz tarafından sağlanmaktadır.

Belediye bünyesinde görev yapan kadınlarla, kronik rahatsızlığı bulunan ve 65 yaş üzeri 17 personele haftalar öncesinde izin verilmiştir. Belediye hizmetlerinin aksamaması için çalışmaya uygun personelin dönüşümlü olarak çalışması kararına varılmıştır.

Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları Buldan Kaymakamlığı, Buldan Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Toplum Sağlığı Merkez ortak hareketiyle sürdürülmektedir. Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmayan 60 yaş üzeri vatandaşların, engellilerin ve kronik rahatsızlığı bulunan hastaların temel ihtiyaçları Buldan Vefa Grubu tarafından karşılanmaktadır.

Belediyemizden sık sık anons yapılarak koronavirüs salgınına karşı vatandaşlarımız uyarılmaktadır. Özellikle sokağa çıkmaları yasak olan 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı bulunanların sokağa çıkma yasağına uymaları, duyurularla sık sık hatırlatılmaktadır.

Aldığımız önlemler ve diğer kurumlarımızla yaptığımız ortak çalışmaların neticesinde gururla söyleyebiliriz ki, Buldanımızın adı Koronavirüs vakasıyla anılmamaktadır.

Sonuç olarak, Buldan Belediyesi olarak elimizde bulunan maskeleri, canlarını tehlikeye atarak görev yapan jandarma ve polis ekiplerimiz ve sağlık çalışanlarımız ile belediye işçilerimizin kullanımı için ihtiyaten saklıyoruz. Acil durumlarda vatandaşlarımıza dağıtacak kadar elimizde maskeyi hazır bulunduruyoruz. Jandarma ve emniyet güçlerimize maske desteğinin yanı sıra ateş ölçer, dezenfektan malzemesi ve ilaç desteğ yine belediyemiz tarafından sağlanmakta olup, bundan sonra da sağlanmaya devam edecektir.

Birlik ve beraberliğin önem kazandığı bu günlerde, ilçemizde kamuya dönük yayın yaptığı iddiasında olan bazı yerel gazetelerimiz sınıfta kalmıştır.

Editör: TE Bilişim