31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin ardından oluşan Buldan Belediye Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclise başkanlık eden Mustafa Şevik, meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmasında “Aklın yolu bir. Hepimiz Buldan için buradayız. Bu Meclis’te partiler üstü kararlar alınacağına inanıyorum” dedi.

Buldan Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Buldan Belediye Meclisi’nde siyasi partilerin sandalye dağılımı, İkisi kontenjan olmak üzere 9 Cumhur İttifakı, 3 CHP, 2 DP ve 1 İYİ Parti olarak gerçekleşti.

“Beni Çok Üzdü”

Meclis’in açılış konuşmasında meclis üyelerine yönelik yaptığı konuşmasında, Buldan’ın Sarıgöl ile kıyaslanmasının kendisini çok üzdüğünü söyleyen Şevik, “Öncelikle halk olarak idrak ettiğimiz 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin ilçemiz, Denizli’miz ve Türkiye’miz için hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Ve bu seçimlerin huzurlu geçmesinde rolü bulunan tüm başkan adayları ile siyasi parti temsilcilerine de şükranlarımı sunarım. Buldan, her zaman Denizli’nin farklılık arz eden bir ilçesi olmuştur. Buldan, hem sosyo-ekonomik yapısı itibariyle hem de tarihi ve kültürü itibariyle, siyasi gelenekleri ve alt yapısı ile hep farklı bir ilçe olagelmiştir. Bu farklılığın yaşanmasında mutlaka Buldan’da siyasetçilerin, sivil toplum kuruluşlarının, yerel idarelerin, belediyelerin payı var. Buldan çok eski, 100 yılı aşmış kurumsal kimliği olan, belediye. Ben Buldan’a hizmet etmiş belediye başkanları ve meclis üyelerine şükranlarımı sunarım. Vefat edenleri ise rahmet diliyorum. Belediye önemli bir müessese, özellikle son çeyrek asırdır. Son dönemlerde, ilçeler, vilayetler bölgeler yerel İnisiyatif olarak rekabet müessesesi haline geldi. Örneğin Sarıgöl, düne kadar Buldan’ı örnek alırdı. ‘Buldan’da güzel gelişmeler oluyor’ deniliyor ve Buldan’ı özenirlerdi. Şimdi diyorlar ki; Sarıgöl’e gidin hizmet görün deniliyor. Bu beni çok üzdü. Demek ki 5 yılda çok şeyler değişebiliyormuş. Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk nezdinde tüm çalışkan belediye başkanlarını takdir etmemiz gerek” dedi.

“Partiler Üstü Kararlar Alınacağına İnanıyorum”

Şevik, tüm siyasi parti adaylarının seçim beyannamelerinin paralellik arz ettiğini dikkat çekerek, “Benim bir 7 yıllık Belediye Meclisi’nde başkanlık riyaset etmek gibi tecrübem var. Bu mecliste çok güzel kararlar aldık, uygulama aşamasına getirdik. Ben inanıyorum ki önümüzdeki 5 yıllık periyotta da partiler üstü kararlar alacağız. Ben tüm siyasi parti adaylarının seçim beyannamelerini inceledim. Hepsi paralellik gösteriyor. Aklın yolu bir” diye konuştu.

“Hedefi Sıkı Tutmak Lazım”

Buldan’ın Sarıgöl ile değil bir Safranbolu, Beypazarı ile rekabet etmesi gerektiğinin altını çizen Şevik, Meclis üyelerini, seçim sürecinde Buldan’a ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy başta olmak üzere Denizli Valisi Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile Buldan Kaymakamı Murat Sarı’ya Buldan’ın tarihi ve kültürel değerlerini içeren dosya takdim ettikleri dosyanın içeriği ile ilgili bilgi verdi. Anıtlar Kurulu Başkanı Celal Şimşek, Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Mehmet Yılmaz ile görüştüğünü de belirten Şevik, “ Buldan’ı Safranbolu’dan ve Beypazarı’ndan daha değer atfediyorlar. Bir çoğunun ifadesine göre Safranbolu’ya Beypazarı’na göre hem muharrik unsurlar itibariyle hem malzeme, hem de kültürel değerini sahip çıkan insan unsuru ile yanılabilir tarihi kent olması açısından Buldan çok farklı. Hedefi sıkı tutmak lazım. Bu konuları, projeleri Meclis toplantılarında peyderpey istişare edeceğiz” dedi.

Açılış konuşmasının ardından yapılan gizli oylamada, Aysel Mustak ile Ali Demirlioğlu divan kâtip üyeliğine seçilirken, Meclis 1.başkan vekilliğine Musa Çetinel, 2. Başkan vekilliğine ise Mustafa Mustak getirildi. Encümen, ihtisas komisyon üyeleri ile Buldan Belediyesi’nin üyesi olduğu Tarihi Kentler Birliği, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği, Ege Belediyeler Birliği üyelerinin belirlendiği toplantıda, önemli kararlar da alındı.

Tarafsız Denetçiler Çağrılacak

Buldan Belediyesi’nin geçtiğimiz 5 yıl içerisinde çok kötü yönetildiğinin vurgulandığı Meclis Toplantısı’nda, belediyenin mali kaynakları, gelir-gider bütçesi ile BULDAŞ, Sulama Birliği’nin de denetlenmesi yönünde karar alındı. Oy birliği ile alınan karara göre, Denizli Valiliği’nden 2 iç denemen, İçişleri Bakanlığı’ndan bir kontrolör talep edilecek, bağımsız denetçiler Buldan Belediyesi’ne davet edilecek.

Editör: TE Bilişim