Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi gerçekleştirilen Katı Atık Aktarma Tesisi’nin inşaatının en kısa zamanda başlayacağını açıklayan Başkan Şevik, tesisin hizmete girmesiyle birlikte Buldan’da evsel atıkların ayrıştırılarak bertaraf edileceğini, böylelikle hem insan sağlığına, hem çevre sağlığına hem de ekonomiye katkı sağlanacağını vurguladı.

İller Bankası ile protokol imzalayan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Naciye Kapukıran ile ekibi, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’i ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde vahşi depolamaya karşı mücadele başlattığını belirten Kapukıran, Buldan’ın Bozalan Mahallesi’nde inşa edilecek olan Katı Atık Aktarma Tesisi ile ilgili bilgi verdi.

Büyükşehir Belediyesi’nin, Buldan’ın Bozalan Mahallesi’nde inşa edeceği Katı Atık Aktarma Tesisinin tamamlanması halinde Buldan ve Güney’de vahşi depolamanın önüne geçileceğini belirten Kapukıran, “Burada toplanacak olan evsel atıklar Büyükşehir Belediyesi’nin Kumkısık Mevkii’ndeki Katı Atık Bertaraf Tesisine taşınarak bertaraf edilecek” dedi.

Her şey Buldan için

İhalesi yapılan Katı Atık Aktarma Tesisinin hizmete girmesiyle birlikte Buldan’ın evsel atıklarının düzenli olarak depolanacağını belirten Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, bugüne kadar Buldan’a yaptığı hizmetlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür etti. Şevik, “Buldan’da vahşi depolama sona erecek. Böylelikle daha temiz bir Buldan’a kavuşacağız. Çöplerin ayrıştırarak toplanması hem de daha temiz bir Buldan’a kavuşacağız. Hem insan hem de çevre sağlığına katkı sağlayacak olan bu çalışma ile, çöplerin ayrıştırılarak ekonomiye de geri kazandırılacak. Biz ‘gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışacağız” demiştik. Buldan’ın geleceğini, Büyükşehir Belediyesi ve Buldanlılar ile birlikte yeniden inşa edeceğiz. Biz Buldan Belediyesi olarak hazırlıklarımızı şimdiden başladık” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim