Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye’de 766 saha maden arama ruhsat verilmek üzere ihaleye çıktı. Bu 766 sahadan 12’si Denizli’de bulunuyor. Bu 12 sahadan biride Buldan ilçesi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’ne ait resmi web sitesinde Buldan’ın bulunduğu yer Sarayköy olarak geçiyor ve Yayla Gölünü kapsıyor.

İlgili kurumun http://www.mapeg.gov.tr/ihaleler/140_grup_ihale_ilani.aspx internet sayfasına girildiğinde ihale ilgili bilgiler yer almakta. Bu sayfanın en altında 6 tane ek liste var. Ek-5 listesinde ihale edilecek sahaların koordinatları yer almakta. Bu listede Denizli’deki 12 saha içinde Buldan ismi geçmiyor. Bölge Sarayköy olarak yer alıyor.

Gene ayni sayfanın Ek-6 listesinde de ihalelik sahalar listesi bulunmakta. Burada maden sahasının alanı, hangi maden aramasının yapılacağı, ihale bedeli gibi bilgiler yer almakta.

Haritada da Buldan’da maden araması yapılacak alan Buldan Yayla Gölü’nün tamamını içine alıyor. Buldan’da aranacak maden grubu da 4. Grup olarak belirtilmiş. 4. Grup madenler arasında sodyum, potasyum, lityum, iyot, bor tuzları gibi 100'e yakın endüstriyel hammadde; linyit, taşkömürü, uranyum, toryum, radyum gibi enerji hammaddeleri ve altın, gümüş, platin, bakır, demir, krom, titan ve alüminyum gibi metalik madenler yer alıyor.

Editör: TE Bilişim