Denizli Haber - MHP’nin “İstiklal İçin Birlik İstikbal İçin Dirlik ve Kazanan Türkiye Olacak” sloganı ile  Samsun İlkadım’da başlattığı kongre süreci Denizli’de de  tüm hızla  devam ediyor.  Buldan MHP İlçe Kongresi, Buldan Belediyesi Düğün Salon’unda gerçekleştirildi.  KOVİD-19 tedbirleri kapsamında, delegeler, Belediye Meclis Üyeleri, parti yöneticileri dışında vatandaşların ve partililerin davet edilmediği kongreye, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan divan başkanlığı yaptı. Divanda ayrıca Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Eskin, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik,  Pamukkale İlçe Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Merkezefendi İlçe Başkanı Mehmet Altıntaş, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yusuf Garip görev aldı. MHP İl Başkanı Cafer Birtürk,  AK parti İlçe Başkanı Naci Çomuk’un da katıldığı kongreye mevcut başkan Ahmet Özeşmen tek adaylığında gidildi.

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin mesajının okunmasıyla başlayan Kongrede söz alan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, MHP’nin sorunları çözen kilit parti olduğunu vurgulayarak, “Türkiye,   Anadolu, çok önemli bir coğrafyadadır ve Selçuklu, Osmanlı’dan gelen misyonu nedeniyle de hep, mücadele etmek, topraklarına sahip çıkmak, bu topraklarda kalabilmek için mücadele vermiştir. Bu mücadele bin yıldan beri devam etmektedir. Bugün de ülkemiz üzerinde, kara sularında oynanan oyunları hepimiz biliyoruz.  Bu necip millet,  yaşanan sorunların, oynananın oyunların da üstesinden gelecektir. Türkiye’nin birlik ve beraberliğe her zamankinden çok ihtiyacı vardır.  Türkiye’nin bekası için Cumhur İttifakının devam etmesi gerektiğinin bilinciyle hareket ediyor,  bu konudaki kararları her zaman destek vermeye hazırız.   Bu duygu ve düşüncelerle,  ilçe kongremizin vatanımıza, milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

BENİM İÇİN BULDAN’IN YERİ BAŞKA
 Kongrede yaptığı konuşmasında Buldan’daki tüm etkinliklere katıldığını ve katılmaya da gayret gösterdiğini belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, “Buldan’ın, Denizli’de ilk MHP bayrağının dikildiği yer olması dışında benim için çok daha ayrı bir yeri var.  Buldan’ı, babamın doğduğu yer olması nedeniyle çok önemsiyorum ve partimizin ve belediyemizin etkinliklerine katılmaya gayret ediyorum” diye konuştu.

MHP Büyük Kurultay hazırlıklarını Samsun İlkadım’da başlattığını,  bunun mana ve öneminin büyük olduğunu belirten Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, konuşmasına şöyle devam etti:  “Ülke ve bölge bekası açısından partimizin sorumluluğu daha da arttı. Dünya virüs ile mücadele ediyor. Böyle bir ortamda kongre yapıyoruz. Siyaset, ekonomi, aile ve bireysel ilişkileri etkiliyor. Buna rağmen ülkeler arası güç savaşları devam ediyor. MHP, milletin önündeki taşı kaldıran politik zekadır. MHP, bekamız açısından hizmet planlaması yapmaktadır.”

Editör: TE Bilişim