Denizli Haber - Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in seçim vaatleri arasında yer alan doğal gaz için geri sayım başladı.  Başkan Şevik, Cumhur İttifakı ilçe temsilcileri AK Parti İlçe Başkanı Naci Çomuk, MHP İlçe Başkanı İbrahim Aksüt, BBP İlçe Başkanı Fevzi Mercan, belediye meclis üyeleri ve belediye birim amirleri ile birlikte Gölbaşı Mahallesi’nde yapımına başlanan CNG (Sıkıştırılmış Doğal Gaz) dağıtım tesisinde incelemelerde bulundu, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

 Buldan Belediyesi öncülüğünde ENERYA Denizli Doğal Gaz Dağıtım Şirketi tarafından inşaatına başlanan CNG tesisinin tamamlanması halinde yakın bölgelerde 2023’ün ikinci çeyreğinde doğal gaz kullanımının başlayacağının müjdesini veren Başkan Şevik,  süreç ile ilgili bilgi verdi.

“Ben öncelikle doğal gazın Buldan’a gelmesiyle ilgili bizlere destek olan Bakanlarımıza, Cumhur İttifakı milletvekilleri ile il ve ilçe başkanlarımıza teşekkür ederim. Ankara ile yaptığımız temaslar sonucu ilçemiz 10 yıllık hayaline kavuşuyor.  Belediye Meclisi’nde oy birliği ile alınan karar doğrultusunda Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından doğal gaz dağıtım lisansı verilen ENERYA Denizli Şirketi’nin alt yapı çalışmalarına belediye olarak her türlü desteğe vermeye hazırız. 2023 yılı içerisinde ilçemizin bir bölümünde doğal gaz çalışmaları tamamlanmış olacak. Bizlerde bu süreçte hızlı ve etkili bir şekilde yollarımızda tadilat çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çalışma süresince herhangi bir aksaklığa meydan vermemek için doğalgaz çalışmalarını gün gün takip ederek, vatandaşlarımızın özlemle beklediği doğal gaz çalışmalarının sorunsuz bir şekilde tamamlanması için büyük gayret sarf edeceğiz”

Sahip olduğu tarihi, kültürel değerleri bölge turizm merkezi  olan Buldan’ın eko turizmin can damarı olan temiz hava için de seferber olduklarını belirten Başkan Şevik, “Yeşili ve temiz havasıyla eko turizminin de merkezi olmaya aday Buldanlı vatandaşlarımız ile ilçemize gelen yerli ve yabancı turistler artık kış aylarında da temiz hava soluyacak” diye konuştu.

“İLÇE HALKIMIZIN BİR HAYALİNİ DAHA GERÇEKLEŞTİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

AK Parti İlçe Başkanı Naci Çomuk, “Temiz hava soluduğumuz bir çevrede yaşamak en temel insan haklarından biri. Bu nedenle Denizli AK Parti Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan ile  Buldan Belediye Başkanımız Mustafa Şevik öncülüğünde Ankara temaslı ısrarcı çalışma yürüttük. Ve Buldan’ın yıllardan beri özlemi olan doğal gaz sonunda ilçemize geliyor.  Birçok çalışmada olduğu gibi doğal gazın da bize nasip olmasının mutluluğunu yaşıyoruz.  Gecesini gündüzünü tezgah başında geçiren, hem ilçe hem de ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan çalışkan ilçe halkımız hizmetlerin en iyisine hak ediyor. Bu konuda desteklerini esirgemeyen başta Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

“KADER GAYRETE AŞIKTIR”

Gölbaşı Mahallesi’nde inşaatına başlanan CNG doğal gaz aktarım istasyonunda incelemelerde bulanan Başkan Şevik’e eşlik eden MHP İlçe Başkanı İbrahim Aksüt ise “Bizler her daim iş üreten olmayı seçtik bu yönde gayret ettik. Akabinde hamdolsun ilk evresini eriştik. Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle bölge turizmin merkezi haline gelen ilçemize kış aylarında yaşanan hava kirliliği yakışmıyordu. Nihayet Buldan doğal gaza ve beraberinde temiz havaya kavuşuyor. Bu konuda yer tahsisinden projesine ve  meyvesine veren  doğal gaz çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

BBP İlçe Başkanı Fevzi Mercan ise hayırlı olsun temennisinde bulundu.  

Editör: Tahir Aygün