Denizli Haber - Buldan’da 2016 yılında uygulamaya başlanan kırsal kalkınma modeli olan LEADER Tedbiri kapsamında ilçe kırsal kalkınmaya yönelik faaliyetler yürüten DOKU Yerel Eylem Grubu Derneği’nin çocuklara ve gençlere yönelik ‘müzik atölyesi” projesi kapsamında çok sayıda müzik aleti  Buldan Belediyesi bünyesinde kurulması planlanan konservatuara kazandırıldı.  Buldan Belediyesi El Sanatları Merkezi’nde  (BELKÜM) düzenlenen Müzik Enstrümanları teslim alma ve tanıtım toplantısına Belediye Başkanı Mustafa Şevik, DOYEG Başkanı Serdal Uğur,  Başkan Yardımcısı ve AK  Parti İlçe Başkanı Naci Çomuk, MHP İlçe Başkanı İbrahim Aksüt, ile Belediye Müzik Eğitmeni Naci Özkan katıldı.

KONSERVATUAR HAZIRLIĞI DEVAM EDİYOR
Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, kültür ve turizm projelerinden birini daha hayata geçirmek başlattığı Kültür Evi ve Konservatuar çalışmalarını hızlandırdı. Bir taraftan Buldan Belediyesi Konservatuar olarak kullanılacak 120 yıllık taş evin restorasyon çalışmaları devam ederken diğer taraftan DOYEG işbirliği ile çok sayıda müzik aleti konservatuara kazandırıldı.

Başkan Şevik, Kurtuluş Mahallesi Bağlayan Sokaktaki 120 yıllık taş yığma yapının Belediye konservatuarı olarak değerlendirileceğini belirterek, “Müzik kurslarımız restorasyon çalışmalarımız tamamlanıncaya kadar BELKÜM binamızda devam edecek. Daha sonra Taş Eve taşınacak olan konservatuar da ilçemizdeki yetenekli ve güçlü sesi olan gençlerimizi ortaya çıkararak, bu alanda yetiştirmelerine katkı sağlamak. Konservatuarımız yalnızca gençlere değil, her yaştan vatandaşımızın sosyalleşmesi, sosyalleşirken de bizim kültürel değerlerimizden faydalanmasını istiyoruz” diye konuştu.

HER YAŞ GRUBUNA HİTAP EDECEK
 “Müzik Atölyesi” projesi ile çocuklara ve gençlere yönelik müzik eğitimi ile özgüven kazandırarak becerilerini geliştirmesini ve aynı zamanda sosyalleşmelerine katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirten DOYEG Başkanı Serdal  Uğur, “Derneğimizin toplamda 90  bin liralık bütçe desteğinde bulunduğu müzik atölyesinin binasının restorasyon çalışmaları Buldan Belediyesi tarafında gerçekleştirilecektir. Restorasyon çalışmaları bitinceye kadar Belediye El Sanatları Kültür Merkezinde (BELKÜM)  aktif olarak çocukların ve gençlerin kullanımına sunulacaktır. Bu güzel çalışmamızın çocuklarımıza ve gençlerimize hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.

KAYITLARIMIZ BAŞLIYOR

Taş Ev restorasyonu tamamlana kadar geçici olarak BELKÜM’de  açılacak olan Klasik Gitar, Elektro Gitar, Keman, Mızıka, Yan Flüt, bateri , Kalimba, Def, Bağlama,Ritim, Ukelele , perküsyon ve piyano kursları  için kayıtlarının en kısa zamanda başlayacağı duyuruldu.

Editör: Tahir Aygün