Denizli Haber - Kutlamaların 2.günü Buldan’ın kurtuluşunda işgalci Yunan birlikleri tarafından şehit edilen sivil halkın anısına şehit Kasap Ahmet’in torunu Turgut Kaymak’a dedesinin çerçeve içerisinde fotoğrafını hediye eden Başkan Şevik, “İşgalci Yunan birliklerinin ilçemiz topraklarında çıkarılmasında cephe gerisinde verilen mücadelede şehit düşen Buldanlıları rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun” dedi.

4-5

Buldan’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100.yılı etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Kaymakam Tayfun Deli, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, İlçe Jandarma Komutanı Bekir Cinkara, belediye meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşların ilçe müdürleri ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının ilçe temsilcilerinin katıldığı Kurtuluş Günü Etkinliğinin 2. Gününde, Kurtuluş Savaşında işgalci Yunanlılarla karşı cephe gerisinde verilen mücadelede şehit düşen Buldanlılar rahmetle yad edildi.

3-7

Buldan’da işgalci Yunan Birliklerine karşı verilen mücadelede Yenicekent’te şehit edilen Kasap Ahmet lakaplı Ahmet Cirit’in torunu Turgut Kaymak’a dedesi Kasap Ahmet’in çerçeve içerisinde fotoğrafını hediye eden Başkan Şevik, “Şehit Kasap Ahmet’in maneviyatında, ilçemizin düşman işgalinden kurtulması, Yunan birliklerinin ilçe topraklarımızdan sürülüp çıkarılmasında verilen mücadele şehit düşen Buldanlı hemşehrilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Kurtuluş Savaşı, cephede Mehmetçiğimizin verdiği mücadeleye sivil halk, kadını ve erkeği ile omuz omuza destek vermesiyle kazanılmıştır. Bu düşüncelerle, Buldan’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100.yılında, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun” dedi.

2-2

Buldanlı şehitleri anma törenin ardından sevilen genç sanatçı Niyazi Gülbay sahne aldı. Sanatçı, sevilen şarkılarını Buldanlı gençler için söyledi.

Kurtuluş Günü etkinlikleri bugün Alanyazı Meydanı’nda düzenlenen tören ve kortej yürüyüşü ile devam edecek. 4 Eylül programı akşam Lara konseri ile sona erecek.

Editör: Tahir Aygün