Denizli Haber - Buldan Temel Eğitim Okulları arasında bir ilki gerçekleştiren Kadıköy Ortaokulu öğrencileri, Erasmus projesi kapsamında Macaristan’a gitti. Budapeşte Molnár Ferènc Altalános Iskola Okulu'nda STEAM Eğitimine katılan Kadıköylü öğrenciler, Macaristan Büyükelçisi Cavidan Gülşen Karanis Ekşioğlu’nu ziyaret etti. Macaristan’da Buldan’ın gönüllü tanıtım elçiliği görevini üstlenen öğrenciler,  Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in kitapları ile ilçenin geleneksel el dokumasından oluşan hediyelerini Büyükelçi Ekşioğlu’na takdim ettiler.

Buldan Kadıköy Ortaokulu’ndan 3 öğrenci, Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Erasmus projesi kapsamında  Macaristan’a gitti. Budapeşte Molnár Ferènc Altalános Iskola Okulu'nda 5 gün devam eden Fen, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik konularında bağlayan disiplinler arası bir eğitim yaklaşımı (STEAM) eğitimine katılan Kadıköylü öğrenciler, Macaristan Büyükelçisi Cavidan Gülşen Karanis Ekşioğlu’nu ziyaret etti.

Her biri Buldan’ın gönüllü tanıtım elçiliğini üstlenen Kadıköy Ortaokulu öğrencileri Meryem Naz Uysal, İsmet Kahraman, Aleyna Aysel Bircan ile Okul Müdürü Muhammed Cem Aktaş,  ziyarette Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in kitapları ve ilçenin geleneksel el dokumasından oluşan hediyeleri takdim etti.  

TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Budapeşte Molnár Ferènc Altalános Iskola Okulu'nda STEAM Eğitiminden dönün Kadıköy Ortaokulu Müdürü Muhammed Cem Aktaş, Belediye Başkanı Mustafa Şevik’e desteklerinden dolayı teşekkür ziyaretinde bulundu.

Okulun başarılarından dolayı Müdür Aktaş’a tebrik eden Başkan Şevik, “Macarlar ile Hun İmparatorluğu hükümdarı Atilla'dan gelen bir  akrabalığımız var. Ve yaklaşık 200 yıl kadar Osmanlı hakimiyetinin sürdüğü Macaristan’da öğrencilerimizin ilçemizi temsil etmesi gurur verici” dedi.

Buldan Belediyesinin imkanları doğrultusunda ilçe genelinde eğitim ve öğretimin kalitesini artırmak adına verdikleri desteklerin devam edeceğini vurgulayan Başkan Şevik, “Çünkü eğitimi çok önemsiyoruz. Geleceğimiz olan çocukların en iyi ortamlarda eğitim alarak, tam donanımlı yetişmelerine olanak sağlamak için belediye olarak katkı sunmaya gayret ediyoruz. İlçe genelindeki okullarımızın talepleri doğrultusunda ihtiyaçlarını gidermek için yoğun bir çaba sarf ediyoruz”  diye konuştu.

 BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Macaristan’da 5 gün devam eden STEAM  eğitim programını değerlendiren Okul Müdürü Muhammed Cem Aktaş, “Buldan Temel Eğitim Okulları arasında bir ilki gerçekleştiren Kadıköy Ortaokulu, ilk defa Erasmus+ deneyimi yaşayan ve Uluslararası proje ortağı olan okul olmanın gururunu yaşıyoruz. Denizli’den Macaristan’daki eğitim programına katılan 5 okuldan biri Kadıköy Ortaokulu idi. 2023 MEB Vizyon Belgesi ışığında çalışmalarımız, "Bilime, sanata, insana ve çevreye dair her şey Kadıköy de" sloganıyla devam ediyor. Öğrencilerimizi gelişen dünya şartlarına hazırlamak için gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımıza destek veren Belediye Başkanımız Mustafa Şevik başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: Tahir Aygün