Denizli Haber - Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş depremi en çok Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Hatay'ı etkiledi. Depremin 8. gününde mucize haberleri gelmeye devam ediyor. 7 yaşındaki Hivay Üşer, depremin 178. saatinde JÖH arama kurtarma ekipleri tarafından enkazdan çıkarıldı. 182. saatte ise Hatay'ın Antakya ilçesinde 13 yaşındaki Kaan'dan güzel haber geldi...

HİVAY ÜŞER 178. SAATTE KURTARILDI

Bitlis'ten Adıyaman'a sevk edilen JÖH arama kurtarma ekipleri, merkeze bağlı Alitaşı Mahallesi 1246. Sokak Bozbey Apartmanı enkazında yapılan arama ve tespit çalışmaları sonucunda Hivay Üşer’i sağ olarak çıkardı.

'BİNADA KİMSE YOK' DEDİLER MUCİZE OLDU!

Termal arama cihazlarıyla yapılan çalışmalarda önce Hivay'ın yaşadığı binada canlı kimsenin olmadığına karar verildi ve çalışmalar durdu. Daha sonra aradan geçen iki saat sonrasında enkazdan Hivay'ın sesi duyuldu. Çalışmalar tekrar başladı ve 7 yaşındaki Hivay kurtarıldı!

ÇİLEKLİ SÜT İSTEDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Hivay’ın enkazdan çıkarılmasının ardından çekilen bir videoyu sosyal medya hesabından ‘178. saatte Hivay kızımız hayata tutundu. Umut hep var.’ notuyla paylaştı. Sağlık görevlileri küçük kıza ‘çilekli süt mü, meyve suyu mu istersin’ diye sordu. Küçük Hivay o soruya ‘çilekli süt ve poğaça’ diyerek yanıt verdi.
Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

SON DAKİKA: 182. SAATTE KURTARILDI!

Öte yandan depremin üstünden 182 saat geçmesinin ardından Hatay'ın Antakya ilçesinden de güzel bir haber geldi. 13 yaşındaki Kaan, enkaz altından sağ kurtarılarak yeni bir sevinç yaşattı.

Editör: Tahir Aygün