Denizli haber - DKMP Genel Müdürlüğü görevlileri, Eskişehir'in Mihalıççık ilçesindeki Çatacık Geyik Üretme İstasyonu'nda yakalanan 2 erkek ve 5 dişi kızıl geyiği Burdur'a getirdi. Geyikler, sabaha karşı Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Gölü Tabiat Parkı'nın üst tarafındaki Eşeler Yaylası'nda ormanlık alana bırakıldı.

Proje kapsamında, daha önce Bursa ve Eskişehir'deki kızıl geyik üretme istasyonlarından Salda Gölü çevresine 5'i erkek, 18'i dişi olmak üzere toplam 23 kızıl geyik getirildi. Bölgeye uyum sağlayan kızıl geyiklerin yavrulamasıyla, Salda Gölü çevresindeki ormanlık alanların kızıl geyiklerin yeni yuvası olması hedefleniyor. Bu sayede, bölgedeki yaban hayatının korunması, çeşitlenmesi ve nesli azalan türlerin çoğalması amaçlanıyor.

Emekliye zamlı maaş farkı yattı mı, ne zaman yatacak? Emekliye zamlı maaş farkı yattı mı, ne zaman yatacak?

Proje, Salda Gölü çevresindeki ormanlık alanın, kızıl geyiklerin yaşam alanına dönüşmesini sağlayarak bölgedeki biyolojik çeşitliliği artırmayı hedefliyor. Daha önceden kızıl geyiklerin yaşadığı bilinen bu alanın, proje sayesinde tekrar kızıl geyiklerin yuvası olması bekleniyor.

Editör: Tahir Aygün