Denizli Haber - Denizli’nin Çal ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerle kutlandı. Çal Belediyesi tarafından 19 Mayıs akşamı fener alayı ve ilçe stadında gençlik konseri gerçekleştirildi. Eski Gazi Mektebinden başlayan fener alayında ilçe halkı bando eşliğinde meşaleler yakarak konser alanına kadar marşlar ve sloganlar eşliğinde yürüdü. Çal Kaymakamı Ahmet Baz, Belediye Başkanı Ahmet Hakan, CHP Çal İlçe Başkanı Ömer Dağlı, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar da fener alayına eşlik etti.

Hazine Denizli'de 13 arsayı satışa çıkardı Hazine Denizli'de 13 arsayı satışa çıkardı

Fener alayının ardından ilçe stadında Özgür Doğan ve Ozan Ozanca sahne aldı. Konser öncesinde konuşan Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan, gençlerin ve tüm vatandaşların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Başkan Hakan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105. yıl dönümünde Çallı hemşehrileri ile buluşmanın kıvancını yaşadığını belirtti. Bu anlamlı etkinlikte yaptığı konuşmasında, 19 Mayıs 1919'un Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki önemine vurgu yaparak, Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak başlattığı mücadelenin milletimize yeni bir umut olduğunu ifade etti. Başkan Hakan, emperyal güçlerin o dönemde ülkemizi ele geçirmek ve ulusumuzu yok etmek için sistematik saldırılar gerçekleştirdiğini hatırlatarak, Türk milletinin dini, milleti, ezanı ve bayrağı için Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde bir kurtuluş mücadelesi başlattı. Bu mücadeleye ilk başlarda inanmayanlar olsa da 19 Mayıs 1919'da Samsun'a atılan adımın her şeyi değiştirdiğini ve gençlerle birlikte başlayan bu mücadelenin Türk milletinin geleceğini şekillendirdiğini söyledi.

Başkan Hakan'dan Atatürk Vurgusu

Atatürk'ün gençlere olan güvenine dikkat çeken Başkan Hakan, günümüz gençlerinin de Cumhuriyet değerlerine ve Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı kalarak ülkemizin geleceğine katkı sağlayacağına inandığını vurguladı. Ayrıca, Atatürk'ün "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır" sözünü hatırlatarak, ülkemiz ve Çal ilçesi için gereken her şeyi yapma azminde olduklarını belirtti.

Gecenin sonunda Belediye Başkanı Ahmet Hakan, tarafından Sanatçılara çiçek verildi. Hep birlikte söylenen “İZMİR MARŞI”  ile konser sona erdi.

Editör: Tahir Aygün