Denizli Haber - Türkiye Hava Sporları Federasyonunun 2023 yılı faaliyet programında yer alan ve 21 Temmuz'da başlayan ÇAMELİ XC OPEN 2023 Yamaç Paraşütü Ön Dünya Kupası Şampiyonası (2023 Turkish Pre World Cup Cameli) sona erdi. Çameli Kaymakamlığı ile Çameli Belediyesi tarafından düzenlenen, Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) destek verdiği Hava Sporları Merkezi Projesi'nin bir parçası olan şampiyonada 18 ülkeden 102 pilot yarıştı.

Yurt içinden ve yurt dışından şampiyonaya katılan sporcular, 21-27 Temmuz arasında  Yaylacık Dağı'ndaki 140 rakımlı Yamaç Paraşütü Pist Alanından derece yapmak için havalandılar. Yarışmaya katılan yamaç paraşütü pilotlarının 7 gün süren uçuşlar sonunda topladıkları puanlar belli oldu.

Şampiyona sonunda takımlar kategorisinde İran'dan Persian Agulf takımı birinci, Condor Air Sports ikinci, Çameli Belediyesi üçüncü oldu. Genel kategoride birinciliği Çin'den Jiuhua Qu alırken, İngiltere'den Julian Robinson ikinci, İran'dan Mohsen Mansouri üçüncü oldu. Kadınlar kategorisinde İtalya'dan Silvia Buzzi Ferraris birinci oldu, Çin'den ise XiaoYa Xie ikinci, Yingyi Chen üçüncü oldu. Spor kategorosinde de İranlı pilotlar Erfan Attaee, MohammadAli Honarkar Hamedana ve Vahid Amirucefi ilk üçte yer aldılar.

Dereceye giren sporcular, kupa ve ödüllerini Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve ilçe protokolünün elinden aldılar.

Editör: Tahir Aygün