Denizli Haber - Çameli ilçesinde emlakçılık yapan Cihangir Dalgıç ve eşi Perihan Dalgıç, 3 Ağustos'ta Gökçeyaka Mahallesi'nde gerçekleştirecekleri Çameli Çolakoğlu Lavanta 1. Hasatı etkinliği dolayısıyla Denizli Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenledi.

Perihan Dalgıç, yaptığı konuşmada, Çameli'nin her yönüyle gelişmekte olan bir ilçe olduğunu işaret ederek, "Çameli havası, doğası, yöresel ürünleri ve diğer etkinlikleriyle her kesime hitap etmektedir. Biz de Çameli'ye neden bir yatırım yapmayalım ki diye düşündük. Çameli'ye lavanta kokulu bir köy yaparsak Çameli'nin kadınlarına, gençlerine bir iş istihdamı sağlamış olacağız. Bu projemiz yaklaşık 20 dönüm lavanta, 10 dönüm sosyal tesisten oluşmaktadır. Sosyal tesisimizin içinde 20 taş ev, açık yüzme havuzu, cafe restoran, çocuk-büyük oyun parkı, ortalama 3 km'lik yürüyüş yolu, yöresel ürün satış mağazası, hediyelik eşya satış mağazası bulunmaktadır." dedi.

Yöresel ürünleri köylülerden toptan alıp parekende satış yapacaklarına işaret eden Dalgıç, "Hediyelik eşyalarımızı, lavanta yağlarımızı, sabunumuzu ve diğer birçok şeyi köylü kadınlarımız ve kadın kooperatifimizle işbirliği halinde yapacağız. Böylelikle köylüye de bir katma değer sağlamış olacağız. İlk amacımız sürdürülebilir olmamız. Çameli'nin gençlerini dışarıya gitmektense ilçede kalarak kazandırmak, böylelikle Çameli'ye de bir katkı sağlamak istiyoruz." diye konuştu.

ÇAMELİ'YE 60 MİLYON LİRALIK LAVANTALI TATİL KÖYÜ PROJESİ

Proje maliyeti sorulan Cihangir Dalgıç, 60 milyon liralık yatırımla oluşturulacak Çameli Çolakoğlu Lavanta Tatil Köyü projesi kapsamında ilk etapta 30 kişi istihdam edileceğini ifade etti. Geçen yıl 20 dönüm alana dikimi gerçekleştirilen lavantanın ilk hasadının 3 Ağustos'ta yapılacağını kaydeden Dalgıç, taş evleri ile birlikte lavantalı tatil köyünün bölge için çok önemli olacağını vurguladı. Dalgıç, Gökçeyaka Mahallesi Güney mevkisindeki etkinliğe herkesi beklediklerini söyledi.

Editör: Tahir Aygün