Denizli Haber - Denizli CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu, mevcut başkanın soramadığını iddia ettiği soruyu kamuoyuna yöneltti; ‘Denizli neden kentsel dönüşüm kredisi kapsamında değil?” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde ünlü yerbilimci Naci Görür’ün Denizli’ye ilişkin sözlerini hatırlatan Çavuşoğu, kentin birinci derecede riskli bölgede yer aldığını ve Türkiye’de fay hattı üzerine kurulu 24 kentten biri olduğunu belirtti.

Çavuşoğlu “Deprem Tehlikesi Umurlarında Değil” (1)

Kentin fay üzerinde kurulu olmasına rağmen kentsel dönüşüm kredisi listesinde yer almadığını belirten Çavuşoğlu, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem riski taşıyan 5 pilot ile kentsel dönüşüm için 180 ay vade ve 0.69 faizle kredi verileceğini açıkladı. Ama açıklanan o iller arasında farklı fay hatları üstünde oturan Denizli yok. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de anketlerde geride görünen adaylarının seçim çalışmalarına destek için Denizli’ye geldi. AmaBakan Şimşek de,kendisini ağırlayan Ak Partili yöneticiler de deprem konusunu gündeme getirmedi, Denizli’de deprem riski hiç yokmuş gibi davrandı” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu “Deprem Tehlikesi Umurlarında Değil” (2)

SORDUNUZ MU?

CHP’li Arpacı’dan Vize Sorununa Tepki CHP’li Arpacı’dan Vize Sorununa Tepki

Mevcut yönetime ve iktidara sorular yönelten Çavuşoğlu; “Denizli’ye gelen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e ilimizin neden kredi kapsamına alınmadığını sordunuz mu? “Yer bilimciler ilimizin taşıdığı riski bangır bangır dillendirmekte ama var olan yöneticilerin de Ak Partili adayların da umurunda değil. Göreve geldiğimizde depreme dirençli Denizli önceliğimiz olacak” diye konuştu.

Editör: Tahir Aygün