Denizli Haber - CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu Tele 1 ve Habertürk ekranlarının konuğu oldu. İlgi çeken kampanyasıyla Tele 1’de Seçime Doğru programında Ülkü Çoban’ın misafiri olan Çavuşoğlu “Hayat mücadelesine çocuk yaşta başlamışsınız, nasıl bir belediye başkanı olursunuz?” sorusuna; “Ortaokul yıllarımda 4 senem kamyon kasasında karpuzculukla geçti, sonra sağlık meslek lisesi okudum, sağlık personeli olarak çalıştım, sonra avukat oldum” dedi. Sözlerine,  “halkın içinden gelen bir başkan adayı olarak halkın derdinden en iyi ben anlarım” sözleriyle yanıt verdi.

Whatsapp Image 2024 03 13 At 11.07.23

Çavuşoğlu’nun seçim şarkısı ‘Nerde hani?’nin de yayınlandığı programda vaatleri sorulan Çavuşoğlu, “Önemli olanın vaat etmek değil, hayata geçirmek” dedi. Çavuşoğlu, deprem konusuna ayrı başlık açtı. Yeni Denizli projesini ve deprem dirençli kent olmanın önemini anlattı.

Whatsapp Image 2024 03 13 At 11.07.23 (1)

DENİZLİ’YE NE VADEDİYOR?

Bülent Nuri Çavuşoğlu bu yayının ardından Habertürk ana haber bülteninde Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtladı. Çavuşoğlu programda mevcut yönetimin vadedip yapmadıklarını anlattı.

Çavuşoğlu; “Teknokent, 2. Üniversite, stadyum, 250 tl taksitle ev… gibi gerçekçi olmayan vaatler yerine ayağı yere basan projelerimiz var. Çocukların süt içemediği, evine ayda 1 kez bile olsa et girmeyen ailelerin bulunduğu bir şehirde uçuk projeleri gündeme getirmenin hiçbir inandırıcılığı yok. Denizli boşanmanın en yüksek olduğu iller arasında birinci. Suç oranının yüksek olduğu şehirler arasında da ikinci” dedi.

Sunucu Mehmet Akif Ersoy bu sözleri şaşkınlıkla karşıladı. “Denizli zengin bir kent diye biliyorum yanlış mı biliyorum?” diye sordu.

Whatsapp Image 2024 03 13 At 11.07.24

Çavuşoğlu ise Denizli’nin zenginliğinin tabana yayılmadığını kaydederek; “Üretimde tekstil, mermer var ama katmadeğer yaratacak marka yok. Turistler Denizli’ye geliyor, sadece Pamukkale’yi görüp gidiyor. Tur Kültürünü oluşturarak turizmi genele yayacağız. Pamukkale’ye gelen turisti Denizli’nin bütün güzelliklerini görmeden bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

Whatsapp Image 2024 03 13 At 11.07.24 (1)

Mehmet Akif Ersoy, “2014’te vaat ettiler yapmadılar diyorsunuz ama sonraki seçimde yine Ak Parti seçilmiş, Bu kadar problemlerin olduğu bir kentte neden hep Ak parti yüksek oy aldı peki?” diye sordu.

Çavuşoğlu, “Geçen dönem ittifaklar vardı. Özeleştirimizi yaptık. Bu dönem üretim endeksli hayali olmayan projeler değil, ayakları yere basan halka dokunan sosyal belediyecilik odaklı projelerimiz var. Bunların sokakta karşılığını aldık” şeklinde yanıt verdi.

Whatsapp Image 2024 03 13 At 11.07.24 (2)

“İnsanlar üretmiyor, yaşam şartları hem bu nedenle hem de kötü ekonomi politikaları yüzünden giderek kötüleşiyor.Pandemi döneminde üretimin önemini anladık.”diyen Çavuşoğlu, sosyal belediyecilikle üretimi geliştireceklerini söyledi.

Çavuşoğlu yayın sırasında kırsal mahallelere yönelik projeleri hakkında da bilgi verdi. Hayvancılara yönelik gebe düğe projesini anlattı, tarımda mazot, gübre, fide ve tohum desteği vereceklerini ifade etti. CHP adayı yem fabrikası inşa etmek istediklerini belirterek, çiftçinin ürettiği sütü 2-5 yaş arası çocuklara ulaştıracaklarını kaydetti.

Whatsapp Image 2024 03 13 At 11.07.24 (3)

DEVLET HASTANESİNİ GÜNDEME GETİRDİ

CHP’li Arpacı “Her 100 liralık bütçe harcamasının 24 lirası borçlanmayla yapılıyor!” CHP’li Arpacı “Her 100 liralık bütçe harcamasının 24 lirası borçlanmayla yapılıyor!”

Çavuşoğlu, Denizli’yi tehdit eden deprem tehlikesini Habertürk ekranında da yineledi. Denizli Devlet Hastanesi’nin depreme dayanıksız olduğunun bir kez daha altını çizdi. “Şehir hastanesi temeli atıldı yapılmadı çürüdü. Farkındalık oluşturursak hastane yapımını hızlandırırız” dedi.

Çavuşoğlu’nu dikkatle dinleyen Sunucu Mehmet Akif Ersoy, paramotorlu afiş ve su faturası sergisi ile ilgili hayranlığını belirtti. CHP Adayı Çavuşoğlu’nu,  “Çok akıcı keyifli bir yayındı, kampanyanız çok yaratıcı” diyerek uğurladı.

Editör: Tahir Aygün