Denizli Haber - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, DSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ve sektör temsilcilerinin katılım gösterdiği toplantının açılış konuşmasını DSO Başkanı Sn. Selim Kasapoğlu gerçekleştirdi. Başkan Kasapoğlu, Oda olarak en önemli gündem maddelerinden birinin “Sürdürülebilirlik” olduğunu bu amaçla Oda bünyesinde bir komisyon kurduklarını belirtti. Toplantının konusu olan Çevre Etiketi uygulamasının üretim aşamalarında çevreye duyarlı sistemleri tercih eden firmalar için önemini vurgularken küresel pazarda çevresel ve sosyal farkındalık kazanmak ve bilinçli tüketiciye ulaşmak adına önemli bir adım olduğunu dile getirdi. “Sanayicilerimizin rekabet gücünü arttıracak, sürdürülebilir üretimi destekleyecek uygulamaları takip edip bu alanlardaki gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Sürdürülebilirlik ve Çevre Etiketi” başlığında Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında AB Sürdürülebilir Eko Tasarım Direktifi ve Çevre Etiketi, Dünyadaki uluslararası geçerliliği sağlamış olan Eko-Etiket Sistemleri ve Denizli özelinde çevre etiketi uygulamasına yönelik sektörlere ilişkin bilgilendirme yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden Şube Müdürü Sn.Serkan Atay, Çevre Mühendisleri Sn.Orhan Cem Savaş ve Sn. Ömer Ulutaş sunumlarının ardından katılımcıların sorularını yanıtladılar.

Programın sonunda Bakanlık yetkilileri için yapılan fidan bağışı sertifikalarını takdim eden DSO Başkanı Sn. Selim Kasapoğlu, konuşmacılara katkılarından dolayı teşekkür etti.

Editör: Tahir Aygün