Denizli Haber - CHP'de, cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler nedeniyle ötelenen örgüt seçimleri süreci, il kongresi ile tamamlanacak. 5 Mayıs'ta Sarayköy ile başlayan ve 6 Eylül'de Bekilli ile sona eren ilçe kongrelerinin ardından, CHP Denizli Teşkilatı 24 Eylül'de il kongresini düzenleyecek.

Ali Osman Horzum ve Ayşe Hazer, Denizli İl Başkanlığı için yarışacak adaylar olarak belirlendi. Horzum, daha önce işçi teşkilatlarının ortak talebi üzerine genel merkez tarafından il başkanlığı görevine getirilmişti ve ilk kez delegelerin karşısına il başkan adayı olarak çıkacak. Hazer ise daha önce milletvekili adayı olmuş bir isim olarak kongrede yarışacak.

Ali Osman Horzum, kongreyi demokrasi şöleni olarak nitelendirerek, "Partimizde yarışmanın kaybedeni olmaz, kazanan her zaman CHP olur." dedi.

Ayşe Hazer, ise il başkanlığında tüm partilileri birleştirmeyi hedeflediklerini belirterek, "Yönetim kurulumuzla beraber ekoloji hareketine, tarım sektörüne ve kadın hareketine yakın olacağımız aşikardır." şeklinde konuştu.

Pazar günü Merkezefendi Kültür Merkezi'nde saat 10.00'da başlayacak kongrede, milletvekilleri, il yöneticileri ve disiplin kurulu üyelerinden oluşan 34 doğal delege ile birlikte toplam 634 delege oy kullanacak. Delegeler, yönetim kurulu, disiplin kurulu ve kurultay delegelerini belirleyecekler.

Kongrede CHP Parti Meclisi üyesi ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, divan başkanlığını üstlenecek.

Editör: Tahir Aygün