CHP İl gençlik Kolları Engellilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Arda Işık 3 Aralık engelliler günü nedeniyle ir mesaj yayınladı.

Işıl engellerin yaşadıkları sorunları vurgulayarak “Daha önce de vurguladığımız gibi 3 Aralık Dünya Engelliler günü kutlanması gereken bir gün değil, bir bilinç ve farkındalık günüdür. Bizler toplumdan imtiyaz değil, fırsat eşitliği istiyoruz. Günümüzden bir örnek vermek gerekirse ülkemizin en büyük metropol şehri olan İstanbul'da otobüs şoförlerinin otobüslerinde uygun donanım olmasına rağmen, engelli bireyleri araçlarına almamayı tercih etmesi ve o an orda bulunan vatandaşların buna tepkisiz kalması aslında bilinç konusunda hangi noktada olduğumuzu göstermektedir. Tepkinin para cezasından önce daha kalıcı çözümlerin hayata geçirilmesi yolunda önemli bir adım olacaktır.

Israr ile park sorunu olan bölgelerde aracını ileri park etmek yerine yaya geçitlerini, kaldırımları ve kaldırım sonlarına park edilen arabaların sürücülerine daha caydırıcı cezaların verilmesi toplumsal duyarlılığın artması bakımından önem arz eder.

Yaya geçidi ve kaldırımlara park edilmesi sadece engelli bireylerin hayatını zorlaştırmakla kalmıyor, yaşlı insanların veya bebek arabası taşıyan bireylerinde yolda ilerlemesini zorlaştıran bir etken oluşturuyor. Dolayasıyla bu konudaki kanunda yer alan cezaların daha caydırıcı olması, bu konudaki önlemlerin alınması toplumsal yaşamamızı kolaylaştıracaktır.

 Engellilerin dış dünya ile bağlantı kurabilmesi için başlangıç noktası yolların ve bina girişlerinin, kaldırımların engellilerin yaşam şartlarına uyumlu hale getirilmesidir. Zira bu gün sağlıklı bir şekilde yaşamını devam ettiren bir bireyin gelecekte bir engelli adayının olabileceğini unutmamak gerekir.

Aydınlık ve huzurlu bir dünya da özgürce ve insanca yaşayabilmek dileğiyle…”

Editör: TE Bilişim