31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi adına büyük bir hezimetin yaşandığı Bekilli’de sular bir türlü durulmuyor. Yerel seçim takviminin belli olmasının ardından sürecin bir türlü yönetilemediği ilçede eski Belediye Başkanı Mustafa Başkafa’nın da bulunduğu 5 kişi ihraç talebi ile disiplin kuruluna sevk edildi. Parti üyeleri talebin disiplin kurundan dönmesini bekliyor.

Ayna haber'in haberine göre; Denizli’de uzun yıllardır Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları tarafından yönetilen ancak 31 Mart yerel seçimlerinde AK Partili Mustafa Çoban’ın Belediye Başkanı olduğu Bekilli İlçesi’nde CHP üyeleri arasında yaşanan sorunların seçimin kaybedilmesine neden olduğu fikri hakimdi.

5 ÜYE DİSİPLİN KURULUNA SEVK EDİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi’ne uzun yıllardır hizmet veren ve son iki dönem de belediye başkanı seçilen Mustafa Başkafa’nın da yer aldığı beş isim ilçe yönetiminin talebi doğrultusunda disiplin kuruluna sevk edildi.

Parti kulislerinden edinilen bilgiye göre seçim döneminde rakip partinin adayına çalıştıkları iddia edilen 5 ismin kesin ihraç talebi ile disiplin kuruluna sevk edildikleri öğrenildi.

6 ADAY VARKEN ATAMA YAPILDI

31 Mart öncesinde aday adayı olarak 6 ismin bulunduğu ilçede üyelerin büyük çoğunluğunun ön seçim istemesine rağmen parti genel merkezi tarafından atama ile Türkan Keyik başkan adayı olarak belirlenmişti. Bu durum parti içerisinde kırgınlıklara neden olurken, 2.490 oy alan AK Partili Mustafa Çoban seçimi kazandı. Seçim süresince çalışmalarda aktif olarak rol alan üyeler ise seçimin ardından danışma kurulu yapılması için ilçe ve il başkanlıklarına taleplerini ilettiler.

SEÇİM KAYBEDİLİNCE SORUMLUSU MUHALİFLER OLDU

Uzun yıllar sonra seçimin kaybedilmesi ile sonuçlanan seçimin ardından Önder Demir başkanlığındaki ilçe yönetimi aralarında eski ilçe başkanı, gençlik kolları yönetimi gibi aktif görevlerde bulunmuş 5 ismin ihracını istedi. Seçimin kaybedilmesi ile ilgili hiçbir sorumluluğu üstlenmeyen ilçe yönetiminin bu tavrı parti içerisinde şaşkınlık ile karşılanırken, disiplin kurulunun vereceği karar merak konusu oldu.

AMAÇ KONGRE ZAFERİ Mİ?

aynahaber.net’e süreci değerlendiren CHP üyeleri, ilçede takınılan antidemokratik tavrın son bulması gerektiğini belirtirken, disipline sevk edilen isimlerin CHP’ye uzun yıllardır hizmet eden isimler olduklarını söylediler. Parti üyeleri, belediye başkanlığının 66 oy fark ile kaybedildiği yerel seçim sürecinde 82 oy farkla ilçe meclisinde çoğunluğun kazanıldığına da değinerek, belediye başkanlığının kaybedilmesine evrilen süreçte asıl sorumlu olan milletvekili ve yöneticilerin sorumluluktan kaçtıklarını ve suç savdıklarını söylediler. İlçede oy kullanan seçmenlerin iradesinin 5 isme yüklenmesinin şaşkınlığı yaşanırken, ihraç talebinin disiplin kurulundan dönmesi gerektiği fikri hakim.  Ayrıca 2 yıl önce gerçekleştirilen ve Önder Demir’in 1 oy farkla kazandığı kongrede kendilerine muhalif olan isimlerin disiplin kuruluna sevk edilmesi, yaklaşan ilçe kongresi öncesi bir hamle olarak yorumlanıyor.

Parti kulislerinde büyük kayıp yaşanan Sarayköy, Güney, Çivril gibi ilçelerde yaşanan kayıplar ile ilgili de benzer adımların atılabileceği konuşuluyor. 

Kaynak: Aynahaber.net

Editör: TE Bilişim