Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis üyesi ve Grup başkan vekili Tunay Yazıcı CHP’nin hiçbir zaman Çivril menfaatinin tersine hareket etmediğini belirterek “Cumhuriyet Halk Partisi bugüne kadar her zaman Çivril’in menfaatlerini savunan bir parti olmuştur. Çivril’e yapılacak hiçbir hizmete karşı olmamız mümkün değildir” dedi.

CHP Denizli Büyükşehir Belediye meclis üyesi ve Grup başkan vekili Bekir Çapar tarafından Çivril DDY arsasına yapılacak Belediye Hizmet binası ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Tunay Yazıcı “CHP grubu olarak Çivril’e yeni yapılacak yeni belediye hizmet binasına karşıymışız gibi bir algı oluşturuluyor. Biz yapılacak yeni hizmet binasına değil, DDY arsasında yapılacak imar değişikliğine karşıyız” dedi. Yazıcı açıklamasında DDY arsasının konumu itibari ile Çivril’in kalbi durumunda olduğunu belirterek “DDY arsası içine Belediye hizmet binası yapılması için Denizli Büyükşehir belediye meclis toplantısında karar alınmıştır. Aynı konu için Çivril Belediye meclis toplantısında yapılan oylamada ise CHP grubu binanın bu arsaya yapılmasına onay vermemiştir. Biz CHP belediye meclis üyeleri olarak Çivril’e modern, çağdaş, teknik donanımlı belediye binasının yapılması için 10 MİLYON TL borçlanma yetkisi verdik. 10 MİLYON TL borçlanma yetkisi verip sonra bina yapılmasın demek olmaz. Biz CHP olarak bina DDY arsasına yapılmasın diyoruz. Bina yapılmasın değil. Ödeneği hazır olan belediye hizmet binasının daha uygun yere yapılması gerektiği kanaatindeyiz. CHP olarak Çivril'in menfaatleri ve Çivrillilerin refahı ve rahatı için her zaman destek olduk. Biz muhalefeti sadece muhalefet olmak için yapmıyoruz” dedi.

DDY arsasına yapılması planlanan bina için itiraz etmelerinin asıl nedenin bu bölgedeki yeşil alanın yok edilmesi kaygısı ile yapıldığına dikkat çeken Yazıcı “DDY arsası içersine yapılmak istenen Belediye binasına itirazımız Yeşil Alan bütünlüğünün bozulacağı endişesi ile yapılmıştır. 2863 sayılı yasa ile bu bölgede yapılan İmar değişikliği bu alanın yeşil ve doğal yapısını bozacaktır. 2863 sayılı yasa kapsamında ada ve parsellerin mevcut tarih yapıların bulunduğu ayrıca bu plan değişikliği ada bütünlüğünü ihlal etmiştir. Bu nedenle CHP Çivril Belediye meclis üyeleri DDY arsası içine Belediye hizmet binası yapılmasına karşı çıkmıştır” dedi.

Kaynak: (ÇHA) - Yeşil Çivril Haber

Editör: TE Bilişim