Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Kadın Kolları, parti binasında düzenledikleri toplantıda TBMM’de yaşanan kavgaları eleştirdi. Bazı kadınlar ellerinde şiddet gören kadın fotoğrafları ile kürsüye çıktığı toplantıda Kadın Kolları Başkanı Sündüs Başsorgun, Meclis’teki kavga görüntülerinin başkanlık sisteminin ayak sesleri olduğunu ileri sürerek, “Meclis’te CHP’li kadın vekiller değil demokrasi darp edildi” dedi.

PAMUKKALEHABER

CHP Denizli Kadın Kolları, parti binasında düzenledikleri basın toplantısında Meclis’te yaşanan kavgaları eleştirdi. Toplantıya, Parti Meclis Üyesi Gülizar Biçer Karaca, Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, Kadın Kolları Başkanı Sündüs Başsorgun ile CHP’li kadınlar katıldı.

Bazı partili kadınlar ellerinde şiddet gören kadınların fotoğraflarının yer aldığı dövizlerle kürsüye çıkarak şiddeti protesto ederken Kadın Kolları Başkanı Başsorgun,Meclis’teki kavga görüntülerinin Başkanlık Sistemi’nin ayık sesleri olduğunu ileri sürdü.

CHP’li kadın vekillerin değil demokrasinin darbe aldığını vurgulayan Başsorgun, “Başkanlık  çıkmazına giden yolda, gözünü hiçbir şeyden sakınmayan biatçı anlayışın, Farklı düşünene karşı her türlü şiddeti uygulamayı da göze aldığını, Meclis görüşmeleri sırasında, günlerdir üzüntüyle, kaygıyla izlemekteyiz. Ne yazık ki 19 Ocak Perşembe günü, meclis görüşmeleri esnasında, iktidara mensup bir kadın milletvekili, bu konuda partisinin erkek milletvekillerinden geri kalmadığını göstermiştir” dedi.

 

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

Meclis’te yaşanan bu kavgaların gelecek adına kaygılarının artırdığını belirten Başsorgun,  ancak şiddet görüntülerinin yanında kadın dayanışmasının da kendilerini umutlandırdığını söyledi. Başsorgun, 19 Ocak Perşembe günü Meclis’te yaşanan arbede de CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı’nın da aralarında bulunduğu 5 kadın vekilin yaralanmasına neden olan AK Partili kadın vekiller hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim