Yerel seçimler yaklaşırken aday adayları belediye başkanlığı için adaylıklarını açıklamayı sürdürüyorlar.

Bugün Sedat Demirci, CHP İl Binası Göksel Erdoğan Toplantı Salonunda bir toplantı düzenledi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkezefendi ilçe Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıkladı.

Düzenlenen toplantıya CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Teoman Sancar, CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, İl ve İlçe yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantıda konuşan Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker “ bugün burada bir başka değerli aday adayımız için toplanmış bulunmaktayız. Siyaset hayatına Demokratik Sol Partide başladı. Daha sonra partimizin İlçe yönetiminde ve ilçe başkanlığı görevlerinde bulundu. Yaklaşık 10 ay önce de halef ve selef olduk. Ama her şeye rağmen siyasi mücadelesine devam eden, değerli başkanım sayı Sedat Demirci’ye çıkmış olduğu bu ulvi yolda başarılar dilerim. Sayın başkan yolunuz açık olsun. Cumhuriyet Halk Partisi kazanacak, Merkezefendi kazanacak ve kendisinin de dediği gibi Merkezefendi Cumhuriyet Halk Partili olacak” dedi.

Aday adaylığını açıklayan Sedat Demirci “ halka hizmet Hakka hizmet şiarından yola çıkarak, öncelikle anamın iznini aldım, karımın rızasını aldım, sizlerin de iznini alarak Cumhuriyet Halk Partisi’nden belediye başkan adayı oldum. Eğer bu görev bana verilirse; sevgili işçi kardeşim, gerek iskelede gerek makinenin başında birlikte omuz omuza çalıştık, bugünlere geldik. Herhalde birbirimizi bizden daha iyi anlayan olmayacaktır diye düşünüyorum. Sevgili esnaf kardeşim,  25 sene esnaflık hayatım boyunca, saygının ne demek olduğunu, sevginin ne demek olduğunu, halka hizmet etmenin ne demek olduğunu, sizlerle birlikte olmanın ne demek olduğunu, o duyguları hep beraber yaşadık. Herhalde biz birbirimiz daha iyi anlarız. Sevgili köylü ve çiftçi kardeşim, üzümün kırmızı toprakta, verdiği meyvenin de ak toprakta pekmez olduğunu bilecek kadar da köylü çocuğuyum. O tarlalarda, o bağlarda benim de izim var. O yüzden sizlerin de derdini dile getirmek için, sizlere de derman olmak için, belediye başkanı adayı olmaya karar verdim. Aynı kaderi paylaştığımız 24 yaşında bir engelli babası olarak, herhalde ailelerinin, sizlerin çektikleri sıkıntıları, şehirde, Denizli’de yaşamamanın zorluklarını, hep beraber aşacağız. Hep beraber bu şehri yeniden dizayn edeceğiz. Sizlerin yaşamlarını kolaylaştırmanın ne demek olduğunu ben biliyorum. Sizlerle birlikte bunu da aşacağız. Emekli bir babanın iki çocuğundan biri olarak, emeklilerin yaşam şartlarını, emeklilerin şehirdeki pozitif yönde yaşam standartını yükseltmenin ne denli önemli olduğunu, hepimiz yaşayarak görüyoruz. O yüzden emeklilerimizle birlikte de el ele vereceğiz.  Bu şehri hep beraber yöneteceğiz. Artık Denizli bir öğrenci şehri oldu, öğrenci kenti oldu. Öğrenci kardeşlerim Denizli’ye geliyorlar, onlarda artık bizim evladımız, onlarda artık bizim çocuğumuz, onlarda Cumhuriyet değerlerine inanarak bir Atatürkçü olarak aramızda yaşıyorlar. Onlara sahip çıkmak, onların yaşadığı sorunları, onların burs sorunları, onların kalacak yer sorunlarını çözmek için onlarla da birlikte olacağız. İş dünyasının değerleri, sanayicilerimiz. Ben biliyorum ki sizlere ara üretim yapan bir esnaf olarak, birlikte çalıştık 25 yıldır. Ne arıtma tesisinde önünüz açılıyor, ne arsa temininde, ulaşım sorunlarınız çözülüyor. Bunları birlikte çözmek, birlikte aşmak için el ele vereceğiz. En önemlisi de işsiz kardeşim, işsizlik çağımızın günümüzün sorunu oldu, mesleksizlik günümüzün çağımızın sorunu oldu. Çok büyük bir kitleye sahipler. Onlarla da el ele vereceğiz. Meslek edindirme kursları açacağız. Onların da bu ülkede başları dik, evlerine ekmek götürmeleri, çocuklarına mahcup olmamaları için, anlarla da birlikte olacağız. Ben sizden biriyim, ben halktan biriyim. Ben halktan bir çocuğum. Kendimiz de sizlere emanet ediyorum. Kendimi Denizli’ye emanet ediyorum, Merkezefendi İlçemize emanet ediyorum.

Sendikal örgütlenme için mücadele veren sendika başkanlarımız ve yöneticileri, demokrasinin olmazsa olmazı sivil toplum örgütlerimizin değerli başkanları ve yöneticileri, meslek odalarımızın değerli başkanlar ve yöneticileri, ilim irfan ışığında yürüyen, bilimsel araştırmalara imza atan Pamukkale Üniversitemiz, değerli hocalarım bu şehri hep beraber yöneteceğiz. Katılımcı, toplumcu, sosyal belediyecilik anlayışını, birlikte yaşatacağız. Bütün karaları kentin dinamikleriyle birlikte alacağız. “Ben yaptım oldu” anlayışını Denizli’den arık yok edeceğiz.

Ben biliyorum ki belediye hepimizin evi, hepimiz belediyeye sığınırız. O belediyenin kapılarını pencerelerini sonuna kadar halkımıza açacağım. Bir tek kapalı kapı kalmayacak belediyede.

Şayet bu görev bana verilirse, şayet bu onura erişirsem, içinde insan olmayan hiçbir projeye imza atmayacağım. Binaları yaptılar, yolları yaptılar, parkları yaptılar, insansız yaptılar. İçinde insan olmayan hiçbir projeye imza atmayacağız. Biz insanı mutlu kılmanın Denizli’de gereği neyse fazlasını yapacağız. Merkez efendi İlçemiz sanata spora, insan sevgisine, toplumsal yaşama, son dört buçuk yılda muhtaç edildi. Sanatsal faaliyetlerin, gençlerin, kadınlarımızın mutlaka önünü açacağız. Sosyal belediyeciliğin gereğini birlikte yaşatacağız.

Merkezefendi Belediyesi 2019 yılında hepimizin belediyesi olacak” dedi.  

İl Başkanı Mahir Akbaba ”bu birliktelik mücadele gücünün ne kadar yüksek olduğunu göstermiş oldu. Sedat Demirci’nin geçmişteki tecrübeleri onun bu göreve talip olması bizim için önemli bir ibaredir. Kendisi iş adamı ve esnaf kimliğinin yanı sıra sosyoloji mezunu olarak toplumu gözlem konusunda uzmandır. Bizim Merkezefendi’de adayımızın kim olacağına kazanıp kazanamayacağımıza dair bir sorunumuz endişemiz şüphemiz yoktur. Kim burada bu ismini açıklarsa onun arkasında duracağız. Hep birlikte çalışarak CHP’nin 6 oklu bayrağını son ana kadar mücadele edip asacağız. İnanıyorum ki 2019 Cumhuriyetimizin, halkımızın, partimizin, şehrimizin ve şehrimizin yılı olacaktır ” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim