Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli İl başkanı Mahir Akbaba ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri Denizli Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek tüm basın mensuplarının Basın Bayramı’nı kutladı.

Düzenlenen toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Mahir Akbaba “her ne kadar bayram olsa da biliyorum ki bayram tadında bir gün yaşamadınız. Sayın Cemiyet Başkanı Osman Nuri Boyacı basın mensuplarının yaşadığı sıkıntıları ifade etti. Bunların hepsine bizlerde katılıyoruz. Sizin içinde bulunduğunu sıkıntıları daha iyi noktalara taşımak için Cumhuriyet Halk Partisi olarak ve ayrıca bu şehirde yaşayan bireysel vatandaşlar olarak mücadelenize katkı koymak için elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret gösteriyoruz. Her kim ki ‘sansür yoktur, basın hürdür, her şey yolundadır’ diyorsa bunun böyle olmadığını hepimizden iyi siz biliyorsunuz” dedi.

 “Ben hep şuna inanıyorum; nasıl ki kişilerin, siyasetçilerin ağızdan çıkacak sözlere basının ipotek koyma şansı yoksa basının kalemine de hiç kimsenin müdahale etmemesi gerekiyor. Ama Türkiye’de durum böyle değildi. Bu sadece sizin basın sektörüne özgün bir sıkında değil” diyen Başkan Akbaba tüm meslek guruplarının aynı dertten müzdarip olduğunu ifade etti. Sansürün önüne geçebilmek içinde hep birlikte buna karşı durulması gerektiğini dile getirdi.

Başkan Akbaba “Bizden aldığını bilgileri topluma ilettiğiniz noktada basın mensuplarının kafası rahat değilse görsel, yazılı medyaya taşıma noktasında sıkıntı yaşıyorsa o zaman Türkiye Cumhuriyeti’nde sıkıntı var demektir. Süre baktığımız zaman yüz yılı aşmış, sansürün kaldırıldığı ama uygulamalı, pratikte o günlerin bile gerisinde bir gazetecilik anlayışının Türkiye Cumhuriyeti’nde hüküm dürdüğünü görüyoruz. Bunu değiştirmek biz siyasilerle beraber siz emekçilerinde elinde. Dilerim ki önümüzdeki günlerde gerçekten sansürün olmadığı kimsenin siyasi baskı, ekonomik baskı, ticari kaygı olmaksızın rahat bir şekilde mesleğini icra ettiği günleri Türkiye’de basın emekçileri olarak sizler yaşayabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim