Ak Parti İl Başkanı Necip Filiz’in sosyal medya paylaşımına  CHP İl Başkanı Teoman Sancar’dan  tepki geldi.  Paylaşımın yanıltıcı yorumların ise vicdana sığmadığını belirten Sancar referandum öncesi dürüst siyaset  çağrısında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türk bayrağına sarılı tabut başında  fotoğraf  çektirmesi ile ilgili paylaşımda bulunarak yorumsuz  yazan Necip Filiz’e  basın toplantısı ile  tepki gösteren İl Başkanı Teoman Sancar referandum öncesinde dürüst siyasete ve dürüst kampanya çağrısında bulundu.  CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan ve  İl Kadın Kolları Başkanı  Sündüs Seçkiner Başsorgun ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Teoman Sancar, paylaşıma yapılan yorumlarada sert eleştiriler getirdi. Ak Parti İl Başkanı Necip Filiz’in sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafın şehit cenazesi gibi gösterildiğini savunan Sancar; “ Referandum süreci öncesinde bu fotoğrafı paylaşmak  büyük bir yanlıştır. Sayın Filiz’in  karanlık ve yalan bir kampanya ile yola çıktığın görüyoruz. İşin aslı bu değildir. Sayın genel başkanımızın fotoğraf çektirdiği  cenaze şehit cenazesi değil, 97 yaşında yaşamını yitiren  eski milletvekillerimizden  Hüseyin Öztürk’ün cenazesidir.  Fotoğraf çektiren kişiler Öztürk’ün torunlarıdır ve Genel Başkanımız  o insanların ricasını kıramamıştır. Olay budur. Eğer  fotoğraf şehit cenazesinde çekilmiş oysaydı, ben denizli halkının önüne çıkar binlerce kez özür dilerdim “ dedi.

Bu tür  yalan kampanyalara Denizli Halkının karnının tok olduğunuda kaydeden Teoman Sancar; “ sayın Filiz , sizi doğruları söylemeye davet ediyorum. Referandum öncesinde  dürüst kırıcı olmayan , sağduyulu siyaset yapacağımızı belirtmiştik. Bu nedenle AKP’ye de aynı şeyi tavsiye ediyoruz. Bu paylaşımın altına yorum yazanların da vicdani davranmaya  çağırıyorum. İl başkanına da  araştırıp aslını öğrenmesini tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan’da kısa bir değerlendirme yaparak; “ Referandum öncesinde başlatılan böyle bir kampanyayı  şiddetle kınıyorum. Bu tür  yaklaşımlar seviyeyi düşürerek siyasete zarar vermektedir. Ak Parti İl Başkanı Necip Filiz siyasete yeni giren bir isim. Daha uzun sür birlikte siyaset yapacağız, birbirimizle mücadele edeceğiz Ama kendisine bu konularda dikkatli olmaya çağrısında bulunuyorum. Bu davranış yakışmamıştır. Düzeltilmesi gerekir” dedi. 
 

Editör: TE Bilişim