Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli İl Yönetimi suya yapılan %20’lik zammı eleştirdi. Zamma tepki gösterdiler.

Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen toplantıda CHP’liler Büyükşehir Belediye meclisinden çıkan karar ile suya yapılan %20 zammı eleştirdi, tepki gösterdiler. Toplantıya CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, meclis üyeleri ve ilk yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin red oyuna rağmen, oy çokluğu ile kabul edilen içme suyu zammını eleştirdi. Akbaba “Zammın neden, niçin, hangi gerekçe ile yapıldığına dair yetkilerin kendince açıklaması olacaktır. Vatandaşın cebine göz dikmenin de açıklaması yada mazereti olmaz. Seçimlerden sonra yerleşim alanlarımıza yeni hatlar döşenip başka hatlar mı getirildi? Bu zam Pamukkale’de oluşturulan, adına ‘Seyir Tepesi’ dense de ‘Cinayet Tepesi’ olan, ucuma garabetin tamamlanması için artan maliyetlerin karşılanması ve orada oluşturulacak, Dünyanın en gereksiz yapay şelalesinin açılışının saraydan davet edeceklerinize yaptırma telaşı mıdır? Yapılan bu zamların ardından kırsalda kesimde hayvancılık yapan yurttaşlarımız bu durumda maliyetleri nasıl karşılayacaktır.

Dar gelirli insanımız %20 zamlı su faturasını nasıl ödeyecektir? Sormaya devam ediyoruz. Sondajlarla alınan yer altı suları şebekeye mi yoksa tarımsal sulamaya mı veriliyor? Kontrol var mıdır? Yoksa kullanımlar kaçak mıdır? Bu zam göz yumduğunuz kaçak kullanımların faturası mıdır? Belediyemiz ve onun adına bu işi yapan DESKİ binalara hem ortak kullanım abonesi hem bahçe abonesi verip bu su kullanımlarında aynı tarifeyi mi uygulamaktadır? DESKİ marifetiyle alınacak bu zamlı tarifeler Büyükşehir Belediyemizin bütçesine katkı yada denkleştirme için mi kullanılacaktır. Su zammı sırasında kademelendirmelerde ayarlamalar yapılmış mıdır? Eğer yapıldıysa bu da hali hazırda farklı bir zam yöntemi değil midir? Çifte zamlama yapılmış olmamakta mıdır? İçeme suyu için ne kadar borçlanma yapılmıştır? Bunun kamuoyu ile şeffaflık ve dürüstlük ilkesi gereği paylaşılması zorunluluk değil midir? Sıradaki zamlar park bahçe düzenlemesine katkı payı, asfalt katkı payı, kaldırım düzenleme katkı paylarına mı yapılacaktır? Yoksa yüzyılın alt yapı projesi bitmiş, borçları mı başlamıştır? Yoksa bu zamlar alt yapı ve şebeke suyu için alınan yüksek faizli, fahiş kredilerin ödeme zamanı geldiği için mi yapılmaktadır? Yoksa yandaşa verilen usulsüz ihalelerle yaratılan kamu zararlarının karşılanması için mi vatandaşın cebine göz dikilmektedir. Yoksa ‘Devletin malı denizi bitirdiniz onun için mi bu kadar yüksek oran da %20’lik bir zam yapıyorsunuz?” dedi.

Tüm bu soruların cevabı yalan dolanla değil rakamlarla verilmelidir diyen Başkan Akbaba “büyükşehir belediyemiz ve sayın başkan şebeke suyumuzun içilebilir olduğunu ve reklamlarını yaptılar. Meydanlarda, afişlerde, propagandalarında, tüm seçim boyunca bunu söylediler. Öyleyse niçin kendileri şebeke suyu içmeyip kamyonlarca hazır şişe suyu alıyorlar?” dedi. Suyu yapılan %20 ‘lik zammı eleştirdi.

Editör: TE Bilişim