CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum ve Kadın Kolları Başkanı Işık Kurt Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık’ı makamında ziyaret etti. Başkan Horzum görüşmenin ardından yazılı basın açıklaması yaptı. Horzum açıklamada şunlara değindi “Dünyanın ve ülkemizin Corona Virüs ile mücadele verdiği bu günlerde birlik, beraberlik ve yardımlaşmaya ihtiyacımız vardır. Bu ihtiyaç dahilinde bugün saat 13:30 da Denizli Müftümüz Sayın Mehmet Aşık’ı Merkezefendi Kadın Kolları Başkanımız Sayın Işık Kurt ile ziyaret ettik.

Ziyaretimizde ülkemizin herşeyden çok birlik, beraberlik ve yardımlaşmaya ihtiyacı olduğu konusunda mutabık kaldık. Bizim resmi ve dini bayramlarımız toplumun birleşmesinde, bütünleşmesinde büyük önemi olan günlerimizdir. Bugünkü sürecimizde de önümüzde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız vardır. Bu Bayramımız ülkemiz için son derece önemli, Demokrasiye geçiş adımıdır, Meclisimizin açılışıdır. İçinde bulunduğumuz durum itibariyle hiç hak etmediği şekilde, sokağa inmeden, coşkusunu yaşamadan geçeceğe benziyor. Bu Bayramımızı coşkuya dönüştürmek, tarihimizi hatırlamak ve şu anda psikolojik savaş verdiğimiz günlerde hep birlikte nasıl hareket edebiliriz konusunda bir önerimiz ve 15.04.2020 tarih ve 185409 sayılı dilekçemiz oldu. Sayın Müftümüze, Camilerimizin toplum üzerinde ki etkilerini, bildiğimizi bu yüzden de 23 Nisan günü saat 20.45 te tüm Camilerimizden merkezi sistemle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm Şehitlerimiz için dua okunmasını, saat 21.00 itibariyle yine aynı anda tüm Camilerden bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşımızın okunmasını talep ettik.

Camilerimizden okunacak İstiklal Marşımızda tüm halkımızın da balkonlardan eşlik edeceği düşüncesi ile bu günlerde coşkulu bir kutlama yapmak istiyoruz.

Talebimizin olumlu karşılanacağını umuyor, kendilerine teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilişim