Denizli Haber - 31 Mart Yerel seçimleri öncesinde partilerin aday belirleme süreçleri büyük bir heyecanla devam ediyor. Bu kapsamda CHP genel merkezi iki gün süren çalışma yürüttü. Partinin kapıları dış dünyaya tamamen kapandı, kurmaylar Genel Başkan Özgür Özel önderliğinde adayların belirlenmesi için art arda toplantılar gerçekleştirdi. Pek çok kentin görüşüldüğü toplantılarda Denizli’de büyükşehir adayı açıklanmayan ilçeler de masaya yatırıldı.

1672048890661-baskan-bulent-nuri-cavusoglundan-10-kasim-mesaji-h-34150-11-a-66

KULİSLERDEN SIZDI

Denizli adayları dün gece geç saatlere kadar süren toplantılardan dışarı sızdı. Parti kulislerinde Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için PM üyesi Bülent Nuri Çavuşoğlu isminin öne çıktığı öğrenildi. CHP’de bu adaylık için Mehmet Uğur Tatar ve Özgür Savaş Bayar resmi başvuruda bulunmuştu. Daha önce adaylık için Çavuşoğlu’na teklif götürüldüğü fakat kabul etmediği de ileri sürülmüştü. İlk bilgilere göre Genel Başkan Özel’in görevlendirmesi ile Çavuşoğlu aday olarak öne çıktı.

İlhami çiçek adaylığını açıkladı! İlhami çiçek adaylığını açıkladı!

ISTE-CHP-NIN-BUYUKSEHIR-VE-PAMUKKALE-ADAYLARI-1-1706261555

PAMUKKALE’YE ERTEMUR

Sızan isimler arasında Pamukkale adayı da yer aldı. 5 başvurunun olduğu ilçede başvuru dışında 23. Dönem Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur ile Denizli Barosu eski Başkanı Adil Demir isimleri de öne çıkmıştı. Genel merkezin en çok Pamukkale adayını belirlemekte zorlandığı ileri sürüldü. İl örgütünün de desteklediği iddia edilen Ali Rıza Ertemur’un aday olarak belirlendiği kulislerde yer aldı.

BİR İL BAŞKANI DA İLÇE ADAYI

CHP’de il başkanlığı yapmış isimlerden Çavuşoğlu ve Ertemur’un adaylığının yanı sıra bir il eski başkanı daha aday olarak gösterildi. İddialara göre il eski başkanlarından Mehmet Ali Orpak, Buldan Belediye başkan adayı yapıldı. Aday adaylığı başvurusunun yapılmadığı Güney’de ise beklendiği üzere Mahmut Toprakçı’nın adaylığının kesinleştiği kaydedildi. Çameli için ise İrfan Özcan ismi öne atıldı.

Henüz resmi bir makam tarafından bu isimlerin adaylıkları doğrulanmasa da genel merkezin bugün açıklama yapması bekleniyor.

Editör: Tahir Aygün