Denizli Haber - Çivril Belediyesi'nin öncülüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Büyükşehir Belediyesi, İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası, İlçe Ziraat Odası'nın destekleriyle bu yıl 8-9-10 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Çivril Uluslararası Elma, Tarım ve Kültür Festivali'nin programı da netleşti.

Festivalin ilk günü, 8 Eylül Cuma, saat 10.00'da elma ve şeftali hasadıyla başlayacak ve saat 13.30'da Demiryolu Gar Binası Konferans Salonu'nda 'Çivril'de Meyvecilik ve Tarım' konulu bir sempozyumla devam edecek. Sempozyumun ardından saat 17.00'de kortej yürüyüşü ve festivalin açılış programı gerçekleştirilecek. Akşam saatlerinde ise DJ performansı ve 22.00'de Alperen Kekilli halk konseri dinleyicileri bekliyor olacak.

Festivalin ikinci günü, 9 Eylül Cumartesi, saat 10.00'da bisiklet turu düzenlenecek. Saat 11.00'de ise 'Çivril Miryokefalon Savaşı'nın Türk Tarihi Açısından Önemi' konulu bir panel gerçekleştirilecek. Saat 14.00'te 1176 Derneği ile alan gezisi yapılacak ve saat 16.00'da atlı cirit oyunları gösterisi sunulacak. İkinci günün akşamında ise saat 20.00'de Sıla Şahin-Samet kardeşler, 22.00'de ise Semicenk sahne alacak.

Festivalin son günü, 10 Eylül Pazar, Beycesultan Kazı Alanı Toplantı Salonu'nda saat 13.30'da 'Çivril Beycesultan Tarihi' konulu bir panel ile başlayacak. Saat 18.00'den itibaren 'En Ağır Bisiklet Binme Yarışması', 'En Kısa Sürede Elma ve Ayçekirdeği Yeme Yarışması', 'En İyi Elma Üreticisi Yarışması' ve 'En İyi Elma Üreticisi Yarışması' gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Yarışmaların ardından ödüller sahiplerine verilecek. Festival, Cumhuriyet Meydanı'nda saat 20.00'de Sezer Sarıgöz konseri ile başlayacak ve 22.00'de Derya Uluğ'un halk konseri ile sona erecek.

Başkan Vural, festivalin amacının Çivril'in tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmak ve bu verimli topraklarda yetişen meyveleri uluslararası pazarlarda daha iyi tanıtmak olduğunu belirtti ve festivali dolu dolu bir şekilde gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Editör: Tahir Aygün