PAÜ, Yine Başardı PAÜ, Yine Başardı

Denizli Haber - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da 'Şoför Esnafları ile İftar' programında konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Şoför esnafımızla bizim özel bir dostluğumuz muhabbetimiz vardır. Kimi zaman trafikte kimi zaman taksi duraklarında sizlerle yakın irtibat halinde olduk. Türkiye'nin nabzını tutarken her zaman sizlerin fikirlerinden istifade ettik. Kiminiz takside kiminiz minibüste kiminiz otobüste helal rızık peşinde koşuyorsunuz. Her biriniz yılın 365 günü faal olan mesuliyeti gerçekten ağır olan bir mesleği icra ediyorsunuz. Her gün nasıl bir mücadelenin içerisinde olduğunuzu iyi biliyorum. Şoför esnafı milletimizin aynasıdır. "

"Daha sonra şoförlerimizi hedef alan sözlü ve fiili saldırı haberi medyaya yansıdı. Dün Keçiören'de taksi durağına yapılan saldırı da benzer bir örnektir. Bazı münferit örnekler üzerinden şoför esnafı kardeşlerimin ötekileştirildiğini, itham edildiğini üzülerek görüyoruz. Meclisin açılmasıyla birlikte dolmuş ve minibüs esnafımızın plakalarına dair mülkiyet sorunlarıyla ilgili mağduriyetleri inşallah gidereceğiz. Şehir içinde faaliyet gösteren halk otobüsü esnafımızın hat tahsis süreleriyle faaliyetlerine devam edebilme haklarını da korumaya alacağız"

KAMU ÇALIŞANLARINA 1,5 GÜNLÜK İDARİ İZİN

"Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan 2024 tarihinde başlayacak Ramazan Bayramı öncesindeki 1,5 günlük sürede idari izinli sayılacakları kararımızı kamuoyumuzla paylaşmak istiyorum. Böylece Salı günkü yarım günü ve Pazartesi gününü bayram tatiline ekleyerek kamu çalışanlarımıza rahatça değerlendirebilecekleri 9 günlük bir vakit verdik. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum."

Editör: Tahir Aygün