Denizli Haber - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; 14 Mayıs seçimlerine 10 gün kalırken, Giresun'da valilik yanında düzenlenen mitingde konuştu.

Asgari ücret ve emekli maaşları için zam sinyali veren Cumhurbaşkanı Erdoğan "inşallah yeni artışlarla çalışanlarımızı ve emeklilerimizi daha da rahatlatacağız" diyerek Temmuz ayını işaret etti.

Millet İttifakı'nın iktidara gelmesi halinde Karadeniz gazının vanasını kapatıp, petrol kuyularına beton dökeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Giresun bugün de yeni mandacıları hüsrana uğratacaktır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkan satır başları:

Giresun dün Pontus çetelerine bu vatan topraklarını dar etmişti. İnanıyorum bugün de Kandil'in şakşakçılarına ve FETÖ'nün haşhaşilerine dar edecek. Biliyorum sizler ne patates ne soğana liderinizi telsim etmezsiniz. Giresun bugün de yeni mandacıları hüsrana uğratacaktır.

ŞEHİRLERİMİZİ YENİDEN KANA BOĞARLAR

14 Mayıs çok önemli. Sizin sadece oy kullanmanız yeterli değil. Eşinizi, dostunuzu sandığa götürerek bize oy vermesini sağlamanız lazım.  Aksi halde nefes aldırmadığımız teröristler yeniden gelir bu ülkenin başına musallat olur, FETÖ'cü hainler yeniden çocuklarınızı ellerinizden alır. Zorlu bir mücadelenin ardından ayaklarını ülkemizden kestiğimiz emperyalistler gelir bizi yeniden kendilerine bağımlı yaparlar. Bunu nasıl yaparlar? Karadeniz gazının vanasını kapatırlar, Gabar'da bulduğumuz petrole beton dökerler. Şehirlerimizi yeniden kana boğarlar.

"KANDİL'DEN SELAM GELİYOR BAY BAY KEMAL'E"

Selo var ya Selo. Diyarbakır'daki Kürt kardeşlerimizi sokaklara döktü, arabalarla üzerinden geçtiler. Bay bay Kemal çıkaracağız onu diyor. Ne suçu var? diyor. 51 kardeşimizi öldürdüler, daha ne yapacaklar ya. Kandil'den selam geliyor bay bay Kemal'e.

Şimdi Van'a gideceğim, orada da bunları işleyeceğim. Kürt kardeşlerimiz bunlara inanıp yanlış yola girmesinler.

TEKNOFESTİ HAZMEDEMEDİLER

Bu oyunu 14 Mayıs'ta bozmaya var mıyız? Savunma sanayindeki işe yarar ürünlerimize el koyacaklarmış. Atatürk Havalimanı'ndaki Teknofest'i hazmedebildiler mi? Şimdiden aynı yeri ABD'li şirketlere devretme sözü veriyorlarmış.

HAK VE ÖZGÜRLÜK TALEPLERİNİ BİZ KARŞILADIK

Sadece Giresun-Ordu Havalimanı, Giresunlu ve Ordulu kardeşlerime de yeter. Bu ülkenin eğitimden sağlığa her alanda hizmet standartlarını en yükseğe biz çıkardık mı? Sanayi ve Teknoloji eksikliklerini biz telafi ettik mi? Hak ve özgürlük taleplerini biz karşıladık mı? Ayasofya'yı yeniden ibadete açtık mı? Bu ülkenin küresel yönetim sisteminin güçlü ve etkin bir üyesi haline gelmesini biz sağladık mı?

"ENFLASYON HER AY DÜŞÜYOR"

Elbette ülkede her şey güllük gülistanlık değil. 20 yıl öncesini hatırlıyorum ama şu sahil yolu var mıydı? Samsun'dan çık Hopa'ya kadar böyle bir yol yoktu. Şu anda burada 12 tane tüneller, geçitler var. Bütün o dağların yeşilliklerini bile izleyebiliyorsun. Bunları AK Parti'yle yaşamadık mı. Yaparsa AK Parti yapar. Eksikler de önümüzdeki dönemde aşılacaktır. Yine biz aşarız bunu.

TEMMUZ AYINDA MAAŞLARA ZAM

Enflasyon her ay düşüyor. Görüyorsunuz yüzde 43'e düştü. Her ay azala azala böyle devam edecek. Çalışanlarımızın ve emeklilerimizin maaşlarına yaptığımız yüksek oranlı iyileştirmelerle birlikte alım gücünü artırdık. Temmuz ayında inşallah yeni artışlarla çalışanlarımızı ve emeklilerimizi daha da rahatlatacağız.

İYİ PARTİLİ KARDEŞLERİME SESLENİYORUM

Şimdi burada İyi Partili Saadet Partili kardeşlerime sesleniyorum. Bay Bay Kemal’in isiz partinizi genel başkanınızı inandığınız ve savunduğunuz değerleri böylesine pervasızca istiskal etmesine daha ne kadar sabredeceksiniz.

BİZİM DAVAMIZ AYDINLIK BİR GELECEK BIRAKMA DAVASIDIR

CHP içerisindeki gerçekten cumhuriyetçi gerçekten Gazi Mustafa Kemal’in istiklal anlayışına sahip insanlarımızın hassasiyetlerinin nasıl istismar edildiğini biliyoruz Bu yüzden diyoruz, bizim davamız ülkemizin kazanımlarını daha da ileriye taşıma evlatlarımıza aydınlık bir gelecek bırakma davasıdır.

ASIL DERSİ 14 MAYIS'TA VERECEĞİZ

Bay Bay Kemal geçen buraya uğramış. Kaç kişi vardı? Asıl dersi 14 Mayıs'ta vereceğiz. Mevcut sıkıntıları biz gidereceğiz. Yeter ki biz birlikteliğimize, kardeşliğimize oy vereceğiz. 

85 MİLYONUN TAMAMININ BU DAVADA YERİ VAR

Bu davanın muhatabı 85 milyonun tamamıdır. 85 milyonun tamamının bu davada yeri var. Gelin ülkemizin geleceği için Türkiye Yüzyılı etrafında kenetlenelim.

GİRESUN'A 51 MİLYAR LİRALIK YATIRIM YAPTIK

Giresun, 14 Mayıs'ta çocuklarımızın geleceğine sahip çıkıyor muyuz? 21 yıllık kazanımlarımızı daha da ileri taşıyor muyuz? Doğru adımlarla yola devam diyor muyuz? Karadeniz'in uşaklarına da bu yakışır. Giresun'a 51 milyar lirayı aşkın kamu yatırımı yaptık.

Bana diyorlar ki, bay bay Kemal ile neden bu kadar uğraşıyorsun, diyorlar. Hep yalan söylüyor, nasıl uğraşmayayım. Giresun'a uğramış yine yalan söylemiş. 

Davos'ta IMF ile görüşme yapıyoruz IMF'nin başındaki zat, siyasi kararlara müdahil oluyoruz diyor. Sen alacağını alacaksın ama Türkiye'yi ben yönetirim, sen Türkiye'ye karışamazsın, dedim. 2013'te IMF'e olan borcumuzu ödedik ve ilişiğimizi kestik. 

Ne diyor terör örgütünün temsilcileri, yüz yıllık kazanımlarını değiştireceğiz, diyor. Bunlarla beraber yürüyor bay bay Kemal. O masadakiler de aynı. 

Biz LGBT'ci değiliz. LGBTye karşıyız. CHP LGBT'ci, İYİ parti LGBT'ci. O masada olanların LGBT'ye karşı olduğunu duydunuz mu? Bizim için aile kutsaldır. Ailemize laf ettirmeyiz. 

Editör: Tahir Aygün