Denizli Haber - CHP'de delegeler, ilçe başkanları, il başkanları ve genel başkanın belirleneceği kongre süreci delege seçimleri ile başladı. Denizli'de CHP'nin kaderini iki merkez ilçe belirleyecek. Bu ilçelerden biri olan Merkezefendi'de bugün blok liste halinde 17 mahallede delege seçimine gidildi. Bu mahallerin 4'ndü çoğunluk sağlanamazken 13 mahallede mevcut İlçe Başkanı Tolga Varlıker'in listeleri seçimi önde bitirdi.

VARLIKER 12 MAHALLEDE ÖNDE!

CHP Merkezefendi'de delege yoğunluğu bakımıyla seçimin kaderini büyük oranda belirleyen  bugün 1200 Evler, Mehmet Akif Ersoy, Muratdede, Karaman, Çakmak, Adalet, Selçukbey, Gültepe, İlbade, Saraylar, Sırakapılaar, Bahçelievler, Karahasanlı, Değirmenönü, Yeni Mahalle, Akkonak ve Merkezefendi mahallelerinde seçime gidildi. İlbade, Saraylar, Sırakapılar ve Bahçelievler mahallelerinde çoğunluk sağlanamayarak seçimler yarına ertelendi. 4 mahallenin haricinde 13 mahallenin 12'nde Tolga Varlıker'in blok listeleri seçimi önde bitirirken, Değirmenönü mahallesinde Osman Saruhan'ın listesi önde çıktı. 17'si doğal delege olmak üzere 416 delegenin seçileceği Merkezefendi'de bugün 172 delege belirlendi. Bu delegelerden 139'unun Tolga Varlıker'in listesinde olduğu belirtildi. Bugün çoğunluk sağlanamayan 4 mahallede ise delege sayısının 35 olduğu öğrenildi.

Merkezefendi'de ilçe başkanını belirleyecek delege seçimlerinde Tolga Varlıker'in büyük bir sürpriz olmaması halinde mevcut görevine devam etmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim