Denizli Haber - Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, CHP’den Yeni Parti’ye gerçekleşen parti değişikliklerinin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Yaşanan geçişlerle birlikte 72 üyeli mecliste siyasi dengeler yeniden şekillenirken, Yeni Parti 44 üyeyle meclisin en büyük grubu oldu. CHP’nin üye sayısı ise 8’e düştü.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu başkanlığında gerçekleştirilen ağustos ayı meclis toplantısında, parti değişiklikleri sonrasında oluşan yeni tablo da netleşti.

YENİ PARTİ 44 ÜYEYE ULAŞTI

Yerel seçimlerin ardından 72 üyeden oluşan Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 52 CHP, 15 AK Parti, 2 Yeniden Refah Partisi, 1 MHP, 1 BBP ve 1 bağımsız üye bulunuyordu.

CHP’li belediye başkanları ve meclis üyelerinin bir bölümünün Yeni Parti’ye geçmesiyle meclis aritmetiği değişti. Son durumda Yeni Parti 44 üyeyle çoğunluğu sağlarken, CHP 3 belediye başkanı ve 5 meclis üyesi olmak üzere toplam 8 sandalyeye geriledi.

AK Parti, Yeniden Refah Partisi, MHP, BBP ve bağımsız üyenin bulunduğu diğer grupların sandalye sayılarında ise yeni siyasi tabloya göre değişiklikler yaşandı.

MECLİS SALONUNDA OTURMA DÜZENİ DEĞİŞTİ

Parti değişikliklerinin ardından Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oturma düzeni de yeniden oluşturuldu.

Yeni Parti grubu mecliste 44 üyeyle en geniş grubu oluştururken, CHP grubuna salonun sağ tarafında yer verildi. Yeniden Refah Partisi grubu ise Yeni Parti’nin yanında konumlandı. MHP ve Büyük Birlik Partisi de AK Parti grubunun arkasında yer aldı.

Toplantıya CHP’de kalma kararı veren Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan katılmazken, Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur ile Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek toplantıda yer aldı.

CHP’NİN GRUP BAŞKANVEKİLİ KEPENEK OLDU

Yeni siyasi tabloyla birlikte CHP’nin Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki grup yönetimi de şekillendi. Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, CHP Grup Başkanvekili olarak belirlendi.

CHP’de kalan diğer meclis üyeleri arasında Merkezefendi Belediye Meclis Üyesi Fatma Atıcı, Pamukkale Belediye Meclis Üyeleri Himmet Yavaş ve Emrah Cihan Deniz ile Çivril Belediye Meclis Üyesi Necdet Bardan da toplantıya katıldı.

ÇAVUŞOĞLU: “YENİ PARTİ GRUBU HAYIRLI OLSUN”

Toplantının açılışında konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, mecliste yeni bir grubun oluştuğunu belirterek, “Yeni Parti Denizli Büyükşehir Meclis Grubu bugün itibariyle kurulmuştur. Grubumuzda 44 arkadaşımız yer almaktadır.” dedi.

Çavuşoğlu, yeni oluşumun Denizli ve Türkiye açısından hayırlı olmasını dileyerek, meclisteki yeni dönemin kent açısından olumlu sonuçlar doğurmasını temenni etti.

Kepenek, CHP Denizli İl Başkanı Oran’ı ziyaret etti
Kepenek, CHP Denizli İl Başkanı Oran’ı ziyaret etti
İçeriği Görüntüle

KOMİSYONLAR DA YENİDEN BELİRLENDİ

Mecliste oluşan yeni sandalye dağılımının ardından komisyon üyelikleri için de seçimler gerçekleştirildi. Böylece Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, parti değişikliklerinin ardından yeni siyasi aritmetiğiyle çalışmalarına başlamış oldu.

Yeni tabloyla birlikte Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde önümüzdeki dönemde siyasi dengelerin ve grup ilişkilerinin nasıl şekilleneceği merak konusu oldu.