Denizli Haber - Denizli'de 29 Ocak 2015'te göreve başlayan ve 26 Ekim 2016'da çıkan kararname ile Polis Başmüfettişliği'ne atanan eski Denizli Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, 66 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Elazığ, Kocaeli, Konya ve Denizli İl Emniyet Müdürlüğü görevlerinde bulunan Hüseyin Namal'ın bugün öğlen namazına müteakkip memleketi Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde Esentepe Mahallesi Mahallesi Hacı Kadir Camisinde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.

HÜSEYİN NAMAL KİMDİR?

1957’de Eskişehir’de doğdu. Polis Akademisi’nden mezun olan Namal, Bağdat Büyükelçiliği Güvenlik Ataşeliği ve değişik yerlerde emniyet amirliği görevlerinde bulundu. "Terör Ortamında Halk Desteği" konusunda Amerika Birleşik Devletleri'nde eğitim gören Namal, sırasıyla emniyet müdür yardımcılığı, 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğü, APK uzmanlığı, emniyet başmüfettişliği yaptı. 10 Aralık 2003'te Elazığ, 17 Şubat 2005'te Kocaeli, 31 Aralık 2008'de Konya Emniyet Müdürlüğü'ne, 20 Ocak 2015'te Denizli Emniyet Müdürlüğüne atanan Namal evli, 2 çocuk babasıydı.

Denizli'de 2 yıla yakın görev yapan ve 41 yıllık meslek hayatının 14 yılını il emniyet müdürü olarak geçiren Namal, 15 Temmuz 2016'da jandarma ile birlikte kent merkezi ve Çardak Havalimanında FETÖ'nün hain darbe girişimine katılan askerlerin gözaltına alınmasında büyük mücadele sergilemişti.

Editör: Tahir Aygün