Denizli Haber - Platform adına yapılan açıklamada, bu kararın huzur ve sükûnete gölge düşürücü olduğu belirtilerek, millet iradesine saygı duyulması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, alkol tüketiminin artmasıyla birlikte toplumda ayrışma ve değerlerin gölgeye düşeceği endişesi dile getirildi.

Açıklamada, özellikle 15 Mayıs 1919'da Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin "Cihad-i Mukaddes Fetvası"nı ilan ettiği tarih olan 105. yıldönümünde alkol tüketimini serbest bırakma teklifinin sunulmasının düşündürücü olduğu ifade edildi. Ayrıca, Milli Mücadele'nin önde gelen isimlerinden olan Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin maneviyatına uygun olmayan bir karar olduğu belirtildi.

Platform, alkol tüketiminin azaltılması yönünde dünya genelinde ciddi mücadeleler verilirken, bu kararın tekrar değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Halkın değerlerine saygı duyulması ve alınan karara verilen tepkilerin daha erdemli bir şekilde değerlendirilmesi çağrısında bulunuldu.

Açıklamanın sonunda, Denizli Gönüllü Platformu adına alınan bu yanlış kararın kamuoyunun takdirine sunulduğu belirtildi.

Yaz Yağmuruna Hazırlıksız Yakalanan Denizlililer Islanmaktan Kurtulamadı Yaz Yağmuruna Hazırlıksız Yakalanan Denizlililer Islanmaktan Kurtulamadı

Editör: Tahir Aygün