Denizli Haber - Diyanet İşleri Başkanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi tarafından deprem bölgesine destek için ülkenin çeşitli bölgelerinden görevlendirilen İl Müftüleri arasında Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık'ta görevlendirildi. Müftü Aşık başkanlığında kısa sürede oluşturulan iki araçla toplam 11 kişilik ekiple insani yardım ve gıda malzemeleri ile yola çıktı.

Denizli İl Müftülüğü önünden hareket öncesi Müftü Aşık yaptığı konuşmada, "Dün merkez üssü Kahramanmaraş olan ve on ilimizi etkileyerek büyük yıkıma neden olan deprem felaketinden sonra Denizli İl Müftülüğü önünde toplanan 15 kişilik ekip kısa sürede hazırlığını tamamlayarak yola çıktı. Diyanet İşleri Başkanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi tarafından ivedi olarak afet bölgesine görevlendirilmem nedeniyle başkanlığımda iki araçla toplam 11 kişilik ekibimizle yanımıza alabildiğimiz kadar insani yardım ve gıda malzemeleri ile yola çıkıyoruz. Denizli'den de bugün 26 diyanet personeli afet bölgesinde vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz. Bu necip milletimiz, birlik beraberlik içinde kenetlenerek yaşanan afetin yaralarını saracaktır. Gün dayanışma ve yardımlaşma zamanıdır. Cenab-ı Allah yar ve yardımcımız olsun." dedi.

Dünde üç ekipten oluşan heyet afet bölgesine yola çıkacak. Bir ekip; on bir bayan, bir erkek personel, bir şoför Adıyaman iline gidecek.  Çal İlçe Müftülüğü'nden dokuz personel iki şoförden oluşan ikinci ekip ile dört din görevlisinden oluşan aşçılarda üçüncü ekip olarak gıda malzemeleri ile beraber Hatay'a gitti.

Editör: Tahir Aygün