Denizli Haber - Denizli’de son 5 – 6 yıldır sıkça gündeme getirilen “kente ikinci üniversite” projesi ile ilgili en somut hareket yine Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan geldi. Denizli’ye “Teknik Teknoloji Üniversitesi” kurmayı planlayan Denizli OSB Yönetim Kurulu iştirakleri arasında yer alan Denizli Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri Vakfı (DOSAV) aracılığıyla kuracakları Teknik Teknoloji Üniversitesi için OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek’i Denizli’ye davet etti.  Denizli OSB Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Denizli OSB Eğitim Komisyonu ile Denizli OSB toplantı salonunda bir araya gelen Prof. Dr. Murat Yülek, istişarelerde bulundu.

Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı M. Abdülkadir Uslu, “Denizli OSB Yönetim Kurulu olarak bir Vakıf kurduk. Teknik Lisemizi faaliyete geçirdik. Butik bir üniversite kurmak için yola çıktık. Ankara’da OSTİM Teknik Üniversitesi’ni ziyaret ettik, bilgi aldık. Sayın Rektörümüzü Denizli’ye davet ettik. Nasıl bir üniversite kurmalıyız, neler yapmalıyız, Bölgemiz ve ilimiz  sanayicisine daha fazla nasıl yardımcı olabiliriz bunun peşindeyiz. Sayın Rektörümüze bizi kırmayıp buraya geldiği için bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.

Ardından söz alan OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, “Denizli OSB Yönetimi bizleri ziyaret etti. Denizli’ye sanayi bölgesine bir üniversite kurmak istediklerini söylediler. Denizli’de çok başarılı bir liseleri var. Butik üniversite kurmak çok güzel bir fikir. Denizli dünya pazarında marka olmuş bir sanayi kentimiz. OSTİM olarak biz sanayi üniversitesiyiz. Denizli OSB ile deneyimlerimizi paylaşacağız. Umarım faydalı oluruz.” dedi.

Editör: TE Bilişim