Denizli Haber - OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü’nün başkanlığında Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan, OSBÜK Yönetim Kurulu Üyeleri, Denetim Kurulu Üyeleri ve Yüksek Koordinasyon Kurulu Üyeleri ile OSBÜK Bölge Müdürleri Komisyon Üyeleri’nin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya Denizli OSB’yi temsilen OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi, Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Necip Filiz ile Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş katıldı.

Toplantının açılışında konuşan OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, organize sanayi bölgelerinin planlı ve güçlü üretim yapılarıyla Türkiye’nin gururu haline geldiklerini, OSBÜK olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte bu yapıyı daha da güçlendirmek için sürekli çalıştıklarını anlattı.

Toplantıya katılan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ve Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan’a OSB camiasına verdikleri tüm desteklerden dolayı teşekkür eden Kütükcü, “OSB’lerimizin kazanımlarını artırmak için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız başta olmak üzere diğer tüm paydaşlarımızla güçlü iş birlikleri geliştirmeye devam ediyoruz. Bu iş birliklerimiz ve OSB’lerimizin üretim iştahı, ülkemizin sanayi üretimine güç vermeye devam edecek” dedi.

Kütükcü, pandemi döneminde OSB’lerin Türkiye ekonomisine çok büyük katkılar verdiğinin de altını çizerek, şunları söyledi: “OSBÜK olarak pandemi döneminde yaptığımız çalışmalarla üretimin aralıksız devam etmesine önemli katkılar verdik. Zaten OSB’lerimiz de gerek alınacak tedbirler gerekse aşı konusunda çok duyarlı bir yapıya sahip. İnşallah aşılama oranlarımızın artmasıyla birlikte, dünyadan pozitif ayrışmaya devam edeceğiz.”

Başkan Kütükcü, ayrıca yaptığı bir sunumla katılımcılara OSBÜK’ün faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ise konuşmasında, OSB’lerin Türk sanayisi için önemine değinerek, bakanlık olarak en yoğun mesaiyi OSBÜK’e bağlı organize sanayi bölgelerinin taleplerini çözmek için harcadıklarını söyledi. Büyükdede, bakanlık olarak OSBÜK ile sürekli olarak diyalog halinde olduklarını, bu güçlü diyaloğun sorunların çözümünü kolaylaştırdığını belirtti.

Birçok ilin artık “Nasıl OSB kurarız?” sorusunu gündeme getirdiğini aktaran Büyükdede, bazı illerdeki OSB sayısının 10’un üzerinde olduğunun, bu OSB’lerin Türk sanayisine güç verdiklerinin altını çizdi. Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan da, organize sanayi bölgeleri ve OSBÜK ile daha güzel işler yapacaklarını kaydederek, “İnşallah teslim aldığımız bayrağı daha ileriye götüreceğiz” dedi.

Toplantı sonrası açıklama yapan OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi, Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Necip Filiz, “Ülkenin görünmeyen kahramanları olan sanayicilerimiz, üretim ve ihracat yaparak, vergi ve istihdama katkıları ile ülkemizin gelişimi için büyük mücadele vermektedirler. OSBÜK Yönetim Kurulu olarak bizler de OSB’lerimizin kazanımlarını artırmak için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız başta olmak üzere diğer tüm paydaşlarımızla güçlü iş birlikleri geliştirmeye devam ediyoruz. Bu iş birliklerimiz ve OSB’lerimizin üretim iştahı, ülkemizin sanayi üretimine güç vermeye devam edecektir.” dedi. Toplantı, soru-cevap ve istişare ile devam etti.

Editör: TE Bilişim