Türkiye’nin ilham veren Bilişim Şirketleri sıralamasında yer alan TÜRKKEP, Denizli OSB sanayicilerine “E-Dönüşüm”ü anlattı.

Seminere, TÜRKKEP Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri’nden Marka ve İşletme İyileştirme Uygulayıcısı Olgar Ataseven, Satış Danışmanı Mustafa Gülcük ile Onur Aydın konuşmacı olarak katıldı.

KEP (Kayıtlı Elektronik Posta), e-Defter, e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e- İmza ve e-Saklama gibi hizmetler ile şirketlerin e-Dönüşümü’nü sağlayan TÜRKKEP, düzenlenen seminerde e-Dönüşüm’ü anlattı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet Taş, “Firmalarımıza operasyonel süreçlerinde önemli kolaylıklar sunacak olan E-Defter uygulaması, aynı zamanda önemli maliyet tasarrufu sağlayacak. Kayıt dışı ekonomiyi önlemek için de önemli bir adım olan E-Defter ile firmalarımız kâğıt tasarrufu yaparak, iş süreçlerini doğa dostu bir şekilde gerçekleştirebilecek.” dedi.

Seminere söz alan Onur Aydın, Kayıtlı Elektronik Posta Kullanım Alanları, Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS), e-Fatura / e-Arşiv faturanın kullanımına ilişkin bilgiler, e-Defter zorunlulukları ve kullanımı, e-Saklama zorunluluğu, KEP İK sistemleri, e-İrsaliye, e-Serbest Meslek Makbuzu, e-Müstahsil Makbuzu, KEP Mutabakat,  KEPPORT İhracatçılar Birliği çalışma sistemi ve KEP entegrasyonu konuları hakkında bilgi verdi.

TÜRKKEP KEP, UETS İLE ENTEGRE OLAN TEK KEP SİSTEMİ

Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) ile tebligat işlemleri, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren elektronik yolla yapılmaya başlandı. İsteğe bağlı olarak vatandaşların da katılabileceği sistemdeki adrese ulaştırılan tebligat, alıcı tarafından açılmamış olsa dahi beşinci günün sonunda tebliğ edilmiş sayılıyor. TÜRKKEP KEP, UETS ile entegre olan tek KEP sistemi olarak öne çıkıyor. Klasik yöntemlerden kurtularak elektronik ortamda, basit bir işlem ile TÜRKKEP KEP hesabından UETS hesabı görülebiliyor ve buradan cevaplar hızlıca oluşturabiliyor.

Editör: TE Bilişim