Denizli Haber - İlimizde toplam 135 adet proje başvurusu yapıldı. İl Proje Değerlendirme Komisyonu’nca yapılan değerlendirme sonucunda 68 proje Tarım ve Orman Bakanlığına sunularak, 65 proje asil, 3 proje yedek olmak üzere 68 projenin tamamı Bakanlık tarafından destekleme almaya hak kazandı.

Haber alınamayan şahıs evinde ölü bulundu Haber alınamayan şahıs evinde ölü bulundu

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir ÇINAR, projelerin ilimize hayırlı olmasını diledi. Bakanlığın bireysel sulama, tarımsal üretim, işleme, paketleme ve depolanması gibi faaliyetlerde bulunan yatırımcılara % 50 oranında destekleme olduğunu, bu bağlamda ilimizde 117 milyon TL tutarındaki projenin destekleme kapsamına alındığını, proje ile yatırımcılarımıza 58 milyon 807 bin 786 TL hibe ödemesi yapılacağını, belirtti.

Çınar, ayrıca uygulanacak bu projelerin Denizli Tarımı ve Ekonomisi için önemini belirterek bu kapsamda destekler ile tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda yerel kalkınma kapasitesinin oluşturulmasına katkı sağlanması için yeni teknoloji içeren yatırımların desteklenmesinin amaçlanarak, çiftçiler için büyük faydalar sağlayacağını söyledi.

Ayrıca hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazanan yatırımcıların herhangi bir hak kaybı yaşamamaları için bireysel sulama desteklemelerinde 10 Haziran 2024 ve Ekonomik Yatırım başvurularında ise 28 Haziran 2024 tarihine kadar İl Müdürlüğüne başvurması gerektiğini ifade etti.

Editör: Tahir Aygün