DENİZLİ'de AK Parti'ye milletvekili aday adayı olmak için 19 kişi başvuru yaptı. 7 Haziran seçimlerinde aday gösterilen 7 isimden 6'sı yeniden adaylık başvurusu yaparken, 7. sıra adayı Peral Uluköy aday adaylığı başvurusunda bulunmadı.

 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve üçüncü dönemi dolduran milletvekili Mehmet Yüksel de adaylık başvurusu yaparken, AK Parti Denizli İl Başkanı Şahin Tin ve Ekonomi Bakanlığı Bilim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Hasan Kazdağlı da başvuru yapan isimler arasında yer aldı.

 

Denizli AK Parti'de 7 Haziran seçimleri öncesi milletvekili adaylığı için 27 isim başvuru yaparken 1 Kasım seçimleri için 19 kişi başvuru yaptı. Başvuru yapanlar arasında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, üç dönemini dolduran Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, milletvekili Bilal Uçar, eski milletvekili Nurcan Dalbudak da yer aldı. 7 Haziran seçimleri için başvuru yapan eski Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Denizli için başvuru yapmazken, Denizli eski Belediye Başkanı Ali Aygören de adaylık başvurusunda bulunmadı. 1 Kasım seçimleri için sürpriz başvurular ise görevinden istifa eden İl Başkanı Şahin Tin ile, Ekonomi Bakanlığı Bilim Kurulu Başkanı ve Pamukkale Üniversitesi eski rektörü Prof.Dr. Hasan Kazdağlı oldu. Kazdağlı başvurusunu Ankara'dan yaptı.

 

Denizli'de AK Parti'ye milletvekili aday adaylığı için Ali İmancı, Ayşe Rabia Yüreklitürk, Bilal Uçar, Cahit Özkan, Emin Okkaya, Gülümser Gökçe Acar, Nihat Zeybekci, Nurcan Dalbudak, Nurefşan Bozaba, Şahin Tin, Ayşe Doğan, Hakan Erdoğan, Osman Yüceliş, Fatma Sürmeli, Muhammed Bekir Ege, Hasan Sayar, Aysun Tonel, Mehmet Yüksel ve Hasan Kazdağlı aday adaylığı başvurusu yapan isimler oldu.

 

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)

 

 

Editör: TE Bilişim