Denizli Valisi Ahmet Altıparmak’ın talimatı ile Denizli Valiliği logosunda değişikliğe gidildi.  Denizli valiliğinin logosu en son Vali Şükrü Kocatepe tarafından, Denizli’nin tanıtımında yetersiz kaldığı ve ilin sahip olduğu marka değerlerini yansıtamadığı gerekçesiyle 2014 yılında değiştirilmişti.  

PAMUKKALEHABER
Denizli Valiliği’nin yeniden tasarlanan amblem ve logosu artık tüm kamu kuruluşlarında uygulamaya geçti.

Denizli’de 2011’de göreve başlayan, FETÖ soruşturması kapsamında ihraç edilen ve yargılaması süren Abdülkadir Demir tarafından 2012 yılında koyu lacivert zemin üzerine Pamukkale travertenleri, horoz ve kırmızı çerçeve arasına yerleştirilen Türk bayrağından oluşan logoyu, 2014 yılında Vali Şükrü Kocatepe değiştirmişti.

Zemini altın yaldız renkle serilen, en üst kısımda Türk Bayrağı, arkada başta Hierapolis, Laodikya ve Tripolis olmak üzere Denizli’de bulunan 19 adet tarihi Antik Kenti temsil eden tarihi sütun ile Denizli’nin simgesi Horoz’dan oluşan logo, Vali Ahmet Altıparmak tarafından yeterli görülmemiş olacak ki yeniden değiştirildi.

TARİH EKSİKTİ
vali Ahmet Altıparmak’ın talimatıyla değiştirilen logoya, Denizli Valiliğinin kuruluş yılı eklendi. Yuvarlak çerçeve içerisinde lacivert zemin üzerinde Pamukkale travertenleri, travertenlerin üzerinde Denizli’nin simgesi horoz ve en  üstte Türk bayrağının yer aldığı ve en altta Denizli Valiliği’nin kuruluş tarihi olan 1923 yazılı logo, önce sosyal medyada tanıtıma sunuldu.

 

Editör: TE Bilişim