Denizli Haber - Uluslararası ve ulusal meşrubat markaları karşısında yıllarca ayakta kalmayı başaran, Denizlililerin lezzetine aşık olduğu ve markası ile duygusal bağ kurduğu Zafer Gazozları için yeni bir süreç başlıyor.

Ünü Denizli sınırlarını aşan, özellikle yurt dışında yaşayan Denizlilerin her yaz kasalar dolusu satın alarak gurbete götürdükleri Zafer Gazozları’nın hikâyesi 1930’lu yıllarda başladı.

Denizli’de 3 yeni noter atanacak Denizli’de 3 yeni noter atanacak

Mustafa Lütfi Özdemir ile ağabeyi Selahattin Özdemir o yıllarda üretimine başladıkları eşsiz lezzeti 1940 ile 1950’li yıllar arasında ‘Ümit, yeşil Denizli, Lütfi Özdemir’ markalarıyla şehrin farklı bölgelerinde Zafer Meşrubat adıyla birleştirdi.

Aile 1990’lı yılların başında ayrılık kararı aldı ve 1993 yılında Yeni Zafer Meşrubat adıyla ikinci bir şirket kuruldu. Bu tarihten sonra Denizli’de hem eski hem de yeni şişelerde iki tip zafer gazozu tüketicilerin karşısına çıktı.

YENİ ZAFER KAPANDI

1953’te açılan ve Yeni Zafer Gazozu üreten İstiklal Caddesindeki fabrikanın kapısına 71 yıl sonra kilit vuruldu. Tesiste bundan sonra gazoz üretmeyeceği, gazoz üretiminin Kayıhan’daki modern tesiste gerçekleşeceği kaydedildi. İşletme kendi içinde değişiklik yapsa da Denizlililerin sevilen ürünlerinden mahrum bırakmayacak.

Editör: Tahir Aygün