Denizli Haber - 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminin başladığı gün olan 20 Şubat Pazartesi tarihinde kapsamı genişletilen ücretsiz yemek uygulamasıyla ilimizde 35 bin 562 öğrenci ücretsiz yemek hizmetinden yararlanıyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Azime-Galip Demir Anaokulunu ziyaret ederek ücretsiz yemek kapsamında öğrencilere verilen kahvaltıda öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

Okul öncesi öğrencileri ile okul yemekhanesine birlikte giden onlarla birlikte kahvaltı yapan Müdür Ekici “Bakanlığımızın okul öncesi ve taşımalı öğrencilerimize vermiş olduğu ücretsiz yemek kapsamında öğrencilerimizle birlikte yemeğimizi yiyoruz. Bakanlığımızca Türkiye genelinde 5 milyon öğrenciye verilen ücretsiz yemekten ilimizde de 35 bin 562 öğrencimize ulaştırıyoruz. Okul öncesi eğitimde ve anasınıfları ile taşımalı kapsamındaki öğrencilerimiz her gün sıcak yemek uygulaması 2022-2023 eğitim-öğretim yılı ikinci döneminde başladı.

Ülkemiz Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen büyük bir deprem afetine maruz kaldı. Deprem afeti sonrası ilimizde ikamet etmeye başlayan öğrenci sayısı bu gün itibari ile 1.130’a ulaşmıştır. Depremzede öğrencilerimiz de her gün sıcak yemek uygulamasından ücretsiz yararlanacaklar. Böylelikle yaralarımızı birlikte saracağız. Türkiye’miz tek yürek olmuş durumdadır. Kardeşlik, paylaşma ve milli-manevi değerlerimizle bu afeti atlatacağız. İlimizde sıcak yemek uygulamasından yararlanan 35 bin 562 öğrencimizin güvenilir ve sağlıklı gıda ile beslenme noktasında her türlü planlamamızı yaptık. Bize ve öğrencilerimize bu imkânı sunan Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Sayın Bakanımıza ve Valimiz ile organizasyonda emeği geçen herkese öğrencilerim adına şükranlarımı sunuyorum. Öğrencilerimize afiyet olsun” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici’nin, Azime-Galip Demir Anaokulundan bir sonraki durağı Ekrem Başer İlk-Ortaokulu oldu. Burada ilkokul ve ortaokul öğrencileri ile öğle yemeğinde bir araya gelerek yemek servisini yapan Müdür Ekici “Ekrem Başer İlk-Ortaokulunda öğle yemeğinde öğrencilerimizle beraberiz. Gençlerimizin sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşması adına meslek lisemizde ürettiğimiz ekmek ve yemeklerimizle hizmet sağlıyoruz. Meslek liselerimizin böylesine önemli bir hizmette aktif olarak görev alması bizleri memnun ediyor. Meslek lisesinde öğrenim gören öğrencilerimiz tarafından hazırlanan yemekler, ücretsiz yemek uygulaması kapsamında olan kardeşlerinin sağlıklı beslenmelerini sağlıyor. Öğrencilerimiz meslek liselerimizde üretilen yemeklerin lezzetlerinden çok memnunlar ve severek tükettiklerini dile getiriyorlar” dedi.

Editör: Tahir Aygün